29. nov. 2022
Af Malan Joensen

Nu er det afsløret: Disse fire piger skal spille den unge prinsesse Margrethe

Prinsesse Margrethe og dronning Ingrid i 1953.
Prinsesse Margrethe og dronning Ingrid i 1953.
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Nu er det endelige firkløver fundet til musicalen "Margrethe".

Efter lang tids søgen efter de rigtige skuespillere til at portrættere den unge prinsesse Margrethe som 13-årig i musicalen "Margrethe", kan holdet bag nu endelig offentliggøre navnene.

Det fortæller Mikkel Rønnow Musicals i en pressemeddelelse.

Valget er faldet på Lily Hanskov Aginsky, Lisa Maria Birk Pohl, Silje Isabell Ruby Pedersen og Emma-Sofie Bertelsen, der alle er 14 år.

Margrethe Musical
Emma-Sofie Bertelsen, Lisa Maria Birk Pohl, Silje Isabell Ruby Pedersen og Lily Hanskov Aginsky skal spille dronning Margrethe i musicalen "MARGRETHE".
Foto: Jonas Lynggaard / HAVE Kommunikation og PR

I København skal rollen spilles af "Eventyrteater"-stjernen Lily Hanskov Aginsky og den allerede erfarne musicalskuespiller Lisa Maria Birk Pohl. Silje Isabell Ruby Pedersen spiller rollen i Aarhus, og når forestillingen kommer til Odense, er det det unge talent Emma-Sofie Bertelsen, der skal spille den unge Margrethe.

Ved at klikke her kan man se de fire unge stjerner synge en sang fra forestillingen.

Tidligere er det blevet offentliggjort, hvem der skal spille den ældre dronning Margrethe i musicalen:

Musicalen om det 20. århundrede fortalt gennem hele Danmarks dronning får verdenspremiere i sommeren 2023 og spiller i København, Odense og Aarhus.

"Margrethe" er den første musical om dronning Margrethe og er en 50-års jubilæumsforestilling om hele Danmarks dronning, skabt af kræfterne bag musicals som "Atlantis", "Jordens Søjler" og "Skammerens Datter".

Verdenspremieren finder sted den 23. juni 2023 på Det Kongelige Teater, Gamle Scene, og senere på sommeren opføres forestillingen på Odeon i Odense som en del af H.C. Andersen Festivals fra den 17. august og i Musikhuset Aarhus fra den 29. august under Aarhus Festuge.

Desuden forlænges forestillingen en uge i København.

Læs mere om: