25. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Kæmpe ændring for Lise Nørgaards oldebarn

Lise Nørgaard.
Lise Nørgaard.
Foto: Krestine Havemann
For et par måneder siden kunne Lise Nørgaard glæde sig over at se sit oldebarn Alexander opleve noget helt særligt. Nu er der igen sket noget markant.

Matador-forfatteren Lise Nørgaard, 103 år, kunne i november nyde sit oldebarn Alexander Hjælmhofs fine debut for Danmarks største fodboldklub FC København.

Lise Nørgaards barnebarn

19-årige Alexander kom via FCKs talentafdeling op i Superligatruppen i august og fik siden fået sin debut i pokalturneringen i november i sejren på 2-1 mod Avarta.

Nu bliver det dog fremover en anden klub i det nordlige København, som den unge dribler skal repræsentere:

Alexander Hjælmhof skifter ifølge fck.dk fra FC København til HIK i 2. division med øjeblikkelig virkning.

Rosende ord

- Vi har været rigtigt glade for at have Alexander i klubben, og han har helt sikkert potentiale til at nå langt med sin karriere, men lige nu er han for langt fra spilletid på førsteholdet til at det er optimalt for ham at fortsætte i FCK. Nu får han muligheden for at udvikle sig i et godt setup i HIK, der virkelig har et stærkt miljø for unge spillere som ham. Vi ønsker ham alt det bedste i HIK og vil selvfølgelig følge hans udvikling fremover, siger københavnernes midlertidige sportslige leder William Kvist til fck.dk.

Alexander Hjælmhof
Alexander Hjælmhof
Foto: Ritzau/Scanpix

Det bedste for Alexander

Alexander Hjælmhof tager den nye situation med oprejst pande.

- Jeg har haft det rigtigt godt i FCK og i talentafdelingen, så det er specielt for mig at skifte klub, men HIK er et godt skridt for mig og jeg er sikker på, at det bedste for min udvikling, lyder det fra Lise Nørgaards talentfulde oldebarn, der har mere på hjerte.

- Jeg er meget stolt over, at jeg nåede at få debut i Parken og jeg tager en masse gode erfaringer, relationer og læringer med videre fra FCK, siger han.

Læs mere om: