Torsdag, 26. januar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Lisbeth og Christian havde dårlig samvittighed over at flytte: Sådan trives børnene i det nye hus 

Christian og Lisbeth med børnene Ayasofia, Filippa og Theodor. 
Christian og Lisbeth med børnene Ayasofia, Filippa og Theodor. 
Foto: Søren Jul Lamberth
Lisbeth og Christian fra "Årgang 20" solgte sidste år rækkehuset i Espergærde, og de var meget spændte på at se, hvordan børnene ville have det med at få et helt nyt hjem. Nu fortæller parret om det nye liv i Ålsgårde.

Lisbeth og Christian fra ”Årgang 20” – og ikke mindst deres tre børn – havde vænnet sig til en hverdag i Espergærde, da forældrene sidste år tog en beslutning om, at det nu var tid til at bytte rækkehuset ud med en villa.

Fra den ene dag til den anden satte de hjemmet i Espergærde til salg, og det lykkedes at få det solgt på ganske få dage.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et fedt hus

Det betød samtidig, at de lige pludselig fik travlt med at finde et nyt drømmehjem. Parret faldt for en villa i Ålsgårde, hvilket man også ser i ”Årgang 20”, men der var mange om buddet, og huset endte med at gå til anden side.

– Jeg var dybt forelsket i det hus, men Christian sagde, der var en mening med, at vi ikke fik det, og at der ville komme noget bedre. Jeg troede ikke på det, men så så vi det her, og så var vi bare solgte, fortæller Lisbeth om huset, der ligger ganske tæt på det, parret i første omgang faldt for.

– Det her er 10.000 gange bedre, siger Lisbeth.

– Haven er federe, og det er lige det nyere, supplerer Christian.

– Og rummene er bedre fordelt, indskyder Lisbeth.

I begyndelsen havde parret dårlig samvittighed over at trække deres tre børn ud af deres vante og trygge rammer i Espergærde, men det har vist sig, at beslutningen har været den helt rigtige for dem alle fem.

– Børnene stortrives, og det er det vigtigste. Filippa synes endda, hun er kommet i en bedre klasse, så det er fedt, siger Christian om parrets ældste datter.

– De er glade, for de har en have, de kan hoppe på trampolin i, og de kan cykle rundt til deres venner. Det hele giver meget bedre mening, lyder det fra Lisbeth.

At få et helt nyt hjem har været det største, der er sket for familien i 2022, men den økonomiske krise har også fyldt meget i deres bevidsthed. Da Lisbeth og Christian solgte rækkehuset og købte en villa, havde de ingen anelse om, at renten og priserne i det hele taget ville ændre sig så markant.  

– Vi sad med en anden finansiering før med et kortrentelån til ingenting til pludselig at have et fastforrentet lån, hvor man skal betale væsentligt mere. Det udhuler ens økonomi. Vi solgte godt, og vi har købt lidt dyrere, men vi må tage det, som det kommer. Vores mål er, at vi bliver boende, til vi skal slæbes ud, siger Christian om fremtiden.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden