Søndag, 5. februar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Maria Rossing fra Carmen Curlers sendte rørende tak til Morten Hee

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Maria Rossings takketale ved Robert-festen
Maria Rossing vandt lørdag aften en Robert for sin rolle i "Carmens Curlers", og fra scenen sendte hun en særlig tak til kollegaen Morten Hee.

Det var i efteråret, at tusindvis af danskere fulgte første sæson af ”Carmen Curlers”, og lørdag aften var en rigtig stor en af slagsen for det store hold bag den populære DR-serie.

Her blev årets Robert-priser nemlig uddelt, og der var stor gevinst til netop ”Carmen Curlers”.

Blandt andre vandt Maria Rossing den flotte pris i kategorien ”Årets kvindelige birolle – tv-serie” for sin rolle som husmandskonen Birthe Windfeld.

På scenen brød hun ud i vild jubel, inden hun påbegyndte sin takketale, hvor hun blandt andre nævnte sin medspiller Morten Hee, der i serien kan ses som Axel Byvang.

- Tak til mine skuespillerkollegaer. Jeg er så lykkelig for at få lov at følges med jer i nogle år. Tak til dig Morten (Hee, red.), vi har fulgtes længe, lød det blandt andet fra Maria Rossing.

Maria Rossing til Robert-festen. 
Maria Rossing til Robert-festen. 
Foto: Birger Storm

Rollen som Birthe betyder rigtig meget for den 47-årige skuespiller – det vat tydeligt at mærke, da hun kom ned fra scenen.

- Jeg har hørt om rollen i mange år, for Mette Heno (forfatteren, red.) har fortalt om den. Jeg har altid håbet, det var mig, der skulle spille Birthe, fortalte Maria Rossing.

Kollegaen Morten Hee var også nomineret for sin rolle i ”Carmen Curlers”, men han måtte se sig slået af Frederik Cilius fra ”Orkestret”.

Foruden Maria Rossing vandt “Carmen Curlers” også flere andre priser. Nicolai Jørgensen, der spiller Frans i serien, blev kåret som "Årets mandlige birolle – tv-serie", mens ”Carmen Curlers” desuden også blev kåret som "Årets tv-serie".

Maria Rossing som Birthe i "Carmen Curlers". 
Maria Rossing som Birthe i "Carmen Curlers". 
Foto: Birger Storm

Se Maria Rossings takketale i videoen øverst i artiklen.  

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden