4. sep. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Melvin Kakooza om sit sygdomsforløb: Sådan har det påvirket mig mentalt

Melvin Kakooza
Melvin Kakooza
Foto: Hanne Juul
Det kom som et chok for Melvin Kakooza, da han i begyndelsen af året pludselig blev alvorligt syg, og det har givet ham et nyt syn på livet.

2021 skulle være startet forrygende for Melvin Kakooza, som skulle have afløst Sofie Linde som vært på ”X Factor” under årets liveshows, fordi hun var på barsel.

Men kort tid før, han skulle have overtaget jobbet, kom det i februar frem, at han var blevet opereret for en tumor i en baghovedet, og han var gennem et svært sygdomsforløb.

Skal være opmærksom

Det er nu over et halvt år siden, og den voldsomme oplevelse har sat sig sine spor hos den populære 29-årige komiker, skuespiller og tv-vært.

- Jeg fungerer, som jeg skal, men efter sådan en operation, siger lægerne og dem, der har prøvet det, at man ikke bare kan hoppe ud i ekstremsport og lignende. Man bliver mødt til at være opmærksom, og det er jeg, fortalte han, da BILLED-BLADET mødte ham til årets ”Zulu Comedy Galla”.

Melvin Kakooza: Det kom som et chok

Selv føler han, at han er 100 procent tilbage, men de kloge hoveder fortæller ham, at han skal holde lidt igen.

Efter sig sygdomsforløb har Melvin Kakooza været i genoptræning, og han har blandt andet været tilknyttet en talepædagog og en fysioterapeut. Men også rent mentalt har han været påvirket af den voldsomme oplevelse.

- Det kom også som et chok for mig. Jeg tror, at man psykisk kommer stærkere ud af det. Jeg er blevet mere opmærksom på mig selv og min krop og mit sind og ikke at skubbe ting så meget. Jeg havde en tendens til, at hvis jeg havde hovedpine, så kunne man tage nogle panodiler. Men bare jeg får ondt i tommeltotten nu, så ringer jeg 118 til vagtllægen. På den måde er jeg blevet mere opmærksom på mig selv og faktisk stærkere, forklarer han.

https://imgix.billedbladet.dk/20210902_mr_zulu_090_2_1.jpg
Melvin Kakooza og Dar Salim til Zulu Comedy Galla
Foto: Mikael Rieck

Nyt syn på livet

Derudover har Melvin Kakooza fået et øget fokus på det, der virkelig betyder noget i hans liv.

- Det lyder så dybt, når man siger det, men man kan næsten ikke lade været at få et nyt syn på livet. Familie begynder at betyde endnu mere, og de venner man har omkring sig og tæt på betyder endnu mere. Man går fra at koncentrere sig supermeget om sit arbejde til også at koncentrere sig om alt det andet udenom. Og at indse, at det er det, der bygger dig op og giver dig energi og mod på at lave mere.

Fans af Melvin Kakooza kan allerede begynde at glæde sig til at se ham tilbage på skærmen. Optagelserne til sæson 3 af ”Helt sort” er i gang, og 9. september er der premiere på en ny sæson af hans serie ”Sunday”.

Se også billederne af de mange andre kendte gæster til årets "Zulu Comedy Galla" i galleriet herunder.

Galleri: Zulu Comedy Galla 2021

Læs mere om: