Lørdag, 24. december 2022 - af Christinna Braun

Peter Mygind er blevet mere skrøbelig: Det er noget, jeg må acceptere

Peter Mygind. 
Peter Mygind. 
Foto: Hanne Juul
Peter Mygind er blevet mere skrøbelig med årene.

Den danske skuespiller Peter Mygind er udover sit skuespiltalent kendt for sit store smil og gode humør. Men efter hans krop sidste år sagde stop, er han blevet mere skrøbelig.

Det fortæller den 59-årige Peter Mygind om i Radio4-podcasten ”Portrætalbum”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sidste år måtte han kaste håndklædet i ringen og lade sig sygemelde med stress, efter han havde haft en travl periode med optagelser til tre serier.

- Det gik op for mig, at jeg måske ikke har de samme kræfter på samme måde. Jeg har samme lyst og nysgerrighed, men jeg må også acceptere, at min krop… Der er nogen, som slet ikke bliver påvirket på samme måde som mig, men jeg tror, det er en blanding af min følsomhed, mit nærvær, jeg bruger meget energi på at være til stede, og alle de her ting, det tager fra mig. Der kan jeg bare mærke, at den skrøbelighed er blevet større. Jeg er blevet et mere skrøbeligt menneske. Og det omfavner jeg, fortæller Peter Mygind i podcasten ”Portrætalbum”.

Skrøbeligheden kan Peter Mygind sagtens dele med sine venner, og det priser han sig lykkelig for.

- Ikke dermed sagt, jeg ikke er et stærkt menneske og kan beslutte nogle ting og stå der, når min hustru falder omkuld, hvis hun nu gør det… Mine børn, mine venner… Jeg elsker jo også, når mine venner har brug for mig, når de har det svært eller skidt. De er jo de smukkeste øjeblikke i et venskab: Det er, når man kan bruge hinanden, når det går galt. Når man bliver skilt, når man mister sin far… Det er jo der, man skal sidde og holde sin ven i hånden. Det er også fedt, når det går godt på jobbet, man bliver chef eller får en bonus. Men det smukkeste er jo, når det handler om noget, der er dybt. Med mine allertætteste venner, vi snakker jo om helt dybe ting. Sårbarhed, skrøbelighed, tvivl, angsten for ikke at være god nok, den kan man jo stadigvæk have, selvom man har stor succes, lyder det fra Peter Mygind i podcasten.

Lyt til begge afsnit af Radio4-podcasten ”Portrætalbum” med Peter Mygind herunder.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden