20. dec. 2022
Af Majken Munk

Puk Elgård har anderledes juletradition: Det er så stemningsfyldt

Puk Elgård
Puk Elgård
Foto: Jesper Sunesen
I december har Puk Elgård en tradition, der skiller sig lidt ud, men som hun og familien holder fast i.

Julen er traditionernes højborg.

For Puk Elgård betyder det også, at en af de traditioner hun holder mest af, oprinder.

Den markeres i modsætning til mange andre juletraditioner ikke den 24. december, men derimod enten den 21. eller 22. december.

Anderledes tradition

Puk Elgård har nemlig fejret en helt særlig ting i december, som kører på sit tiende år.

- Vi har en juletradition her i familien, hvor vi går op i skoven og laver lysfest den dag, hvor lyset vender tilbage. Det har vi gjort i ti år. Så tænder vi bål og drikker champagne og fejrer, at lyset vender tilbage. Det er en fast tradition, at folk kommer klokken 17.00, og så går vi op med fakler og hører musik for at fejre, lyset vender tilbage. Den tradition kan jeg virkelig godt lide. Den elsker jeg. Så ender vi hjemme i vores hus med pizzaer og sidder på gulvet og drikker champagne og skåler. Det er min juletradition, fortæller hun til BILLED-BLADET.

Inspireret af kollega

Hun er blevet inspireret af sine tidligere kolleger til at fejre lysets komme.

- Jeg havde nogle kolleger i Aarhus, som lavede det. Det er jo en hedensk tradition med solhverv, men det har nu ikke noget med det at gøre. Det er mere noget at gøre med, at dagene begynder at tiltage i stedet for at aftage, og det sker enten den 21. eller 22. december, fortæller hun og fortsætter:

- Og så er det bare, fordi det er fedt, man går mod lysere tider. Det har vi bare besluttet os for at fejre, og folk ved det efterhånden. Folk tager lige et break i juletravlheden og bruger et par timer i skoven med os. Nogle gange kommer der 50, andre gange kommer der 20. Vi ved det aldrig rigtigt, men alt afhængig af hvor mange der kommer, bestiller jeg pizzaer, og så sidder vi bare i en bunke på gulvet og spiser. Det er meget hyggeligt. Det er så stemningsfyldt.

Læs mere om: