3. aug. 2016
Af Trine Larsen

TILLYKKE: Cirkusdirektøren fylder rundt

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20160801_hjp8960.jpg
hanne juul
Cirkus Arenas direktør gennem 40 år, Benny Berdino, fylder 70 år onsdag. Det fejres med en reception på cirkuspladsen i Hillerød mellem kl. 10 og 13.

I går aftes var der stort festfyrværkeri over cirkuspladsen i Hillerød til ære for Benny Berdino. For den karismatiske cirkusdirektør for Cirkus Arena fylder 70 år i dag.

Mærkedagen bliver også fejret kl. 10-13 samme sted, for "the show must go on", og Benny Berdino skal være klar til forestillingen kl. 17.

Venner i hver en flække af Danmark

Fejringen bliver med garanti et tilløbsstykke. For med besøg i mere end 100 byer hver sommer har Benny Berdino og hans familiedynasti venner i hver en flække af Danmark.

LÆS MERE; Her er Cirkus Arenas lille nye cirkusprinsesse

Den livsglade cirkusdirektør overtog Cirkus Arena efter sin far, Arne Victor Olsen, da han døde 23. juni for præcis 40 år siden i 1976. Siden har Benny Berdino formået at gøre Cirkus Arena til Nordens største cirkus.

Ikke alene kører de Danmark tyndt om sommeren, familien har også et vintercirkus nær hjemmet i Slagelse, hvor dyrene bliver trænet og passet, og cirkusglade mennesker kan opleve dyrene på "slap line", så at sige.

Ingen planer om pension

Når man som Benny Berdino fylder 70 år, er det nærliggende at tale om pension. Men det ord kender man tilsyneladende ikke i cirkuskredse, selv om direktøren ikke længere står i spotlightet midt i manegen.

Den tjans har han overladt til barnebarnet Patrick Berdino, som vi også kender fra TV 2s ”Vild med dans”. Men Benny Berdino er altid i nærheden.

Opereret i hjertet

Benny Berdino har aldrig haft en sygedag eller måttet aflyse – indtil for to år siden. En dag fik han åndenød og svedeture, og en uge efter havde han fået en dobbelt bypass-operation i hjertet.

LÆS MERE: Chok for Cirkus Arena: Benny Berdino opereret

– Det var noget af et chok, for jeg har aldrig røget eller drukket ... sådan nævneværdigt, smiler Benny Berdino og bliver alvorlig, da han fortæller, at han i et par måneder efter var meget deprimeret og grådlabil.

­– Jeg har virkelig fået nemt til tårer, siger Benny Berdino, som sikkert også i dag på sin fødselsdag vil blive bevæget til tårer, når hans mange venner og familie fejrer hans foreløbig 70 år. Selv har han planer om at blive 100 år, og Benny Berdino er typen, der ofte får sin vilje.

Støtter kræftramte børn

Det vil sikkert glæde mange, ikke mindst Familier med kræftramte Børn, som Benny Berdino glad og gerne støtter, både med gratis forestillinger, så børnene kan få en god oplevelse, eller ved at bidrage økonomisk ved at lade et overskud fra en forestilling gå til dét vigtige arbejde.

LÆS MERE: Masser af penge blev samlet ind til kræftramte børn

Også herfra skal lyde et stort og rungende TILLYKKE med 70-års fødselsdagen.

Læs mere om: