18. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

For første gang: Ny prinsesse til højtidelighed med kongen

Prinsesse Delphine
Prinsesse Delphine
Foto: Ritzau/Scanpix
I Belgien har den kongelige familie deltaget i en traditionel begivenhed. Både kong Albert og hans datter Delphine var med til begivenheden.

Belgiens kongelige familie er stadig ved at vænne sig til, at et nyt medlem for alvor har gjort sin entré.

86-årige kong Albert og hans datter Delphine fra affæren i årene omkring 1968 med baronesse Sibylle de Selys Longchamps, deltog i går for første gang begge i en officiel kongelig højtidelighed.

Kong Albert
Kong Albert
Foto: Ritzau/Scanpix

Kong Albert og Delphine til højtidelighed

Den traditionelle begivenhed onsdag den 17. februar blev afholdt for at vise afdøde fra kongefamilien respekt.

For Belgiens nye prinsesse Delphine, 52, var det allerførste gang, at hun blev inviteret med til en royal officiel opgave, så for hende var det en meget bemærkelsesværdig dag.

Prinsesse Delphine
Prinsesse Delphine
Foto: Ritzau/Scanpix

Ankom parvis

Prinsesse Delphine havde til ceremonien sin amerikanske mand, kunstneren James O’Hare, ved sin side.

Den særlige dag gav dog ikke Delphine og den øvrige kongelige familie mulighed for at lære hinanden særlig meget bedre at kende, da de royale deltagere i højtideligheden på grund af corona-situationen kom ind i slotskirken parvis og derefter holdt god afstand til hinanden.

Har mødt hinanden

Delphine har ved en tidligere lejlighed på slottet Belvédère dog været sammen med både sin far kong Albert og hans hustru dronning Paola.

Det møde forløb rigtig godt og viste, at Albert og Delphine er ved at indhente noget af det tabte i deres forhold, der indtil for et par år siden for den brede offentlighed var en stor hemmelighed.

Læs mere om: