4. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Åh nej: Royal Run-ændring er stor udfordring for mange københavnere

Kronprins Frederik og prinsesse Isabella
Kronprins Frederik og prinsesse Isabella
Foto: Hanne Juul
Mange motionsglade danskere fik forleden fra kronprins Frederik at vide, at Royal Run er flyttet fra maj til september. Det er en god beslutning, selvom den giver en del københavnere en stor udfordring.

Forleden fortalte kronprins Frederik på vegne af Royal Run-arrangørerne fortælle, at årets kongelige motionsløb Royal Run er flyttet fra 24. maj til 12. september på grund af corona-situationen.

Løbet med one mile-distance samt 5 og 10 km afholdes den 12. september i Sønderborg, Aalborg, Odense og København/Frederiksberg.

Kronprins Frederik og Royal Run gør det rigtige

På baggrund af myndighedernes anbefalinger er der intet andet at gøre, og det har alle forståelse for.

For de fleste danskere er udsættelsen af Royal Run ikke noget problem. men for en gruppe løbeglade københavnere er det en ret betragtelig udfordring.

Royal Run i København og på Frederiksberg afvikles således nu den samme dag som et andet stort motionsløb i København – Alt For Damernes Kvindeløb med distancer på 5, 10 og 15 km samt 5 km walkrute.

Stor udfordring

Og da mange københavnere er tilmeldt begge løb, står de nu med en udfordring.

Flere gør opmærksom på dette via de sociale medier.

- Ej jeg har lige tilmeldt mig Alt for damernes kvindeløb, som afholdes samme dag, lyder det fra en presset kvindelig motionsløber, mens en anden skriver ”åh nej - løbet kolliderer med Royal Run den 12. september - Jeg kender mange, som er tilmeldt begge løb”.

Meget positivt trods alt

Uanset hvad så bliver der løbet flittigt i København den 12. september, hvis alt nu går efter planen, og det er meget, meget positivt.

- Det er besluttet at udskyde Royal Run endnu en gang til søndag den 12. september, hvor vi håber, at det igen er muligt at samles så mange mennesker til en løbefest. I mellemtiden skal vi sørge for at holde krop og sjæl i gang. Særligt lige nu i den mørke periode – det giver overskud og velvære. Så jeg håber, at mange af jer vil bruge tiden frem til den 12. september på at fastholde den glæde ved motion og løb, som Royal Run allerede har bragt med sig, siger kronprins Frederik i forbindelse med, at Royal Run nu først skal afvikles efter sommerferien.

Læs mere om: