Onsdag, 6. maj 2020 - af Ulrik Ulriksen

Ærlig Frederik: Man er nødt til at hanke op i sig selv!

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Man kan ofte meget mere, end man selv tror. Det har kronprinsen lært på den hårde måde.

Kronprins Frederik har prøvet lidt af hvert som soldat og som ivrig sportsudøver, og det fortæller han om i et interview med mediet Soldaten.dk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Frederik kommer blandt andet ind på, at han sideløbende med sine oplevelser i Forsvaret begyndte at løbe den klassiske maraton-distance på lige over 42 kilometer.

Kronprins Frederik kæmpede hårdt

Når det var allermest hårdt efter 35 til 38 kilometer, var der noget helt særligt, som fik Frederik igennem til sidst lige før målstregen.

- Det var et spørgsmål om de sidste fire kilometer, hvor man er nødt til at hanke op i sig selv. Det lykkedes for mig, siger kronprinsen i det friske interview med Soldaten.dk.

Frømandstiden gav meget

Også i portrætbogen ”Under bjælken” fortæller kronprinsen om sin passion for udholdenhedssport og om, hvor meget det betød for ham at gennemgå frømandsuddannelsen i 1995, hvor han kom igennem nogle ting på elevskolen, som gav ham en særlig hårdhed mentalt og fysisk.

Det gælder alle

- Uanset at jeg ikke lige altid har trænet mig op til det allerbedste eller det mest optimale i mine egne øjne, så kan den ekstra portion vilje, som jeg ved findes inde i mig selv, føre mig rigtig langt. Også længere, end jeg tror og regner med. Det gælder alle mennesker, er jeg overbevist om. Hvis bare man er fysisk forberedt og i grundtræning, kan man meget mere, end man tror, lyder det fra Frederik i ”portrætbogen ”Under bjælken”, som udkom i forbindelse med kronprinsens 50-års fødselsdag i 2018.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden