3. jun. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Afsløring i tv: Kronprins Frederik har dykket i hajfyldt farvand

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Jesper Sunesen
I DR-serien ”Kongehuset på Færøerne” dykker kronprins Frederik i koldt og fredfyldt farvand. I forbindelse med sit færøske dyk kommer Frederik med afsløring.

Kronprins Frederik er et kæmpe hit i den første del af en DRTV-miniserie om rigsfællesskabet.

I programmet ”Kongehuset på Færøerne” dykker kronprins Frederik ned i koldt vand ud for den færøske kyst for at nærstudere de fantastiske tangskove.

Kronprins Frederik fortæller om dyk langt væk

Kronprins Frederik kommer i et tv-klip fra udsendelsen med en afsløring om et af sine tidligere dyk på den anden side af jordkloden i et meget anderledes farvand end det færøske.

- Jeg har aldrig dykket på menneskeskabte tangskove. Jeg har prøvet at dykke på store tangskove, faktisk i Tasmanien, fortæller kronprins Frederik, og farvandet ved Tasmanien i Australien, hvor kronprinsesse Mary er født og opvokset, er helt unikt.

Tangskovene er i hvert fald markant anderledes end dem på Færøerne.

Frederik beskriver selv forskellen meget fint.

Flotte tangskove ved Tasmanien

- De er meget flotte også. Men de vokser jo fra bunden og opefter mod sollyset. Her er det næsten omvendt. Men det er flot. Det er det bestemt, og jeg synes, at sigtbarheden er meget imponerende. Jeg må dykke noget mere her, tror jeg. Fantastisk, siger kronprins Frederik efter sit dyk i Europas mest imponerende tangskov.

Kronprins Frederik gav tydeligt udtryk for, at oplevelsen med dykket på Færøerne men også det ved Tasmanien var en god en af slagsen.

Skal holde godt øje med hajer

Der er dog noget helt særligt, dykkere skal holde godt øje med i tasmansk farvand

De seneste år har der i farvandet ud for Tasmanien været flere episoder med uhyggelige haj-angreb.

Sidste år var man i lokalsamfundet rystet, da en hvidhaj trak en dreng ud af en fiskerbåd.

Drengens far sprang i vandet og reddede sin søn.

Det er altså ikke ufarligt at dykke ved Tasmaniens kyster, selvom det heldigvis er sjældent, at dykkere og mennesker i det hele taget angribes af hajer.

Læs mere om: