Aftenselskabet skulle være afslutningen på markeringen af regeringsjubilæet: Denne fejring har dronning Margrethe stadig til gode

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul
Aftensselskabet på Christiansborg Slot skulle have været den afsluttende fejring af dronningens regeringsjubilæum, men Margrethe har stadig en fejring til gode.

I januar var det 50 år siden, at dronning Margrethe tiltrådte som regent, men fejringen af det imponerende jubilæum har undervejs været ramt af flere udfordringer. 

Til at begynde med var det corona, der spændte ben for de fester og fejringer, der skulle have fundet sted i januar. De blev i stedet skubbet til 10. og 11. september.

Fejringen blev udskudt

Men to dage før weekendens mange markeringer skulle begynde, døde Storbritanniens dronning Elizabeth, og det betød, at dele af den nøje planlagte fejring af jubilæet blev aflyst og udskudt.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

23. september skulle dronning Margrethe have været vært for det traditionsrige aftenselskab for regeringen, Folketinget og danske medlemmer af Europa-Parlamentet, som samtidig også er en del af markeringen af hendes regeringsjubilæum. Også den fejring må majestæten gå glip af, fordi hun er konstateret smittet med corona.

Mangler festen på rådhuset

Aftenselskabet fredag aften skulle have været den sidste og afsluttende markering af jubilæet, men på grund af de mange ændringer forholder det sig ikke længere således.

Dronning Margrethe har nemlig endnu en jubilæumsfejring til gode. 

10. september skulle hun nemlig have deltaget i en frokost på Københavns Rådhus i anledning af netop jubilæet, men på grund af dronning Elizabeths død tre dage før, blev den del udskudt.

I samme forbindelse oplyste Kongehuset, at man ville finde en ny dato for fejringen på et senere tidspunkt.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden