Lørdag, 12. november 2022 - af Ulrik Ulriksen

Alle krydser fingre før dronning Margrethes fest: Bare det holder!

Dronning Margrethe, kronprinsparret og prinseparret

Dronning Margrethe, kronprinsparret og prinseparret

Foto: Flemming Jeppesen
Der har været mange forberedelser til lørdagens fejring af dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum. Der er styr på det meste, men der er også elementer, man ikke kan styre. Vi sender fra klokken 12.40 live fra dronningens og den kongelige families ankomst til Københavns Rådhus.

Dronning Margrethe kan omgivet af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt prins Joachim og prinsesse Marie se frem til at blive fejret på Københavns Rådhus i anledning af Majestætens 50-års regeringsjubilæum.

På programmet er blandt andet en karettur i den særlige guldbryllupskaret fra Amalienborg gennem Strøget til rådhuset, og umiddelbart efter dronningens ankomst klokken 13.00, træder dagens hovedperson ud på balkonen på rådhuset.

Dronning Margrethe hyldes af danskerne

Selv om det meste af dagens fest finder sted indenfor på rådhuset, så er karetturen og balkonscenen bedst i fint vejr, og lige nu krydser alle fingre for tørvejr, hvilket vil betyde, at ekstra mange københavnere kommer ud på gaden og Rådhuspladsen for at hylde dronningen.

Vejrudsigten ser fra morgenstunden ganske fin ud, og ifølge TV 2-vejrudsigten vil det være tørvejr og 13-14 graders varme, når dronningen klokken 12.35 tager hul på karetturen fra Amalienborg til rådhuset.

Der har i øvrigt været travlhed de seneste uger i Den Kongelige Stald med at restaurere guldbryllupskareten, så den står flot og køreklar til i dag, når dronningen fejres på Københavns Rådhus kl. 13.00 i anledning af sit 50-års Regeringsjubilæum.

Vi sender fra klokken 12.40 live fra dronningens og den kongelige families ankomst til Københavns Rådhus.

Du kan følge med i den kongelige familiefest hele dagen lige her på billedbladet.dk

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden