Fredag, 8. oktober 2021 — af Ulrik Ulriksen

Alle venter i spænding: Dronning Margrethe på vej til Ilulissat

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
I dag lander dronning Margrethe i Ilulissat i Grønland, hvor alle spændt venter på at tage imod den royale æresgæst, der har et spændende besøg foran sig. Allerede i dag er der noget stort i vente.

Dronning Margrethe lander sent i eftermiddag dansk tid i Illulissat i Grønland, hvor vejret lige nu er fint med temperaturer på omkring minus fem grader.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I byen venter alle spændt på at modtage den royale æresgæst.

Dronning Margrethe på spændende besøg

I Ilulissat vil dronningen besøge det nyindviede Kangiata Illorsua - Ilulissat Isfjordscenter, som formidler den omkringliggende arktiske natur, der er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Imponerende isfjordscenter

Det imponerende Isfjordscenter vil dronningen helt sikkert blive begejstret over at opleve.

Dronning Margrethe vil under besøget opleve særudstillingen ”Sermeq pillugu Oqaluttuaq – Fortællingen om is”, ligesom dronningen vil overvære taler.

Og så bliver der tid til en gang kaffemik, hvilket altid er hyggeligt.

Dagens mest betagende oplevelse

Om eftermiddagen lokal tid og tidlig aften dansk tid vil dronningen få dagens måske mest betagende oplevelse, når hun er på sejltur på isfjorden ved Ilulissat med blandt andre formanden for Naalakkersuisut Múte Bourup Egede og borgmester Palle Jeremiassen.

BILLED-BLADET er med

Når dronning Margrethe er på sejltur på isfjorden, vil BILLED-BLADETs fotograf og journalist være tæt på begivenhederne, så du kan følge med her på vores website i det længe ventede royale besøg til fantastiske Grønland.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden