Torsdag, 7. oktober 2021 - af Ulrik Ulriksen

Kæmpe oplevelse venter dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Kaspar Wenstrup
Dronning Margrethe er i Grønland fredag for at tage hul på et helt fantastisk program i Ilulissat.

Efter indbydelse fra formanden for Naalakkersuisut Múte B. Egede aflægger dronning Margrethe officielt besøg i Grønland i dagene 8. til 12. oktober.

Besøget gennemføres i Ilulissat, Nuuk, Pituffik og Station Nord.

På fredag tager dronningen hul på fire spændende dage i Grønland med modtagelse i Ilulissat.

Dronningen ankommer Kl. 12.30 til Ilulissat ved Diskobugten, hvor formanden for Naalakkersuisut Múte Bourup Egede og borgmester i Avannaata Kommunia Palle Jeremiassen byder Majestæten velkommen i lufthavnen.

Margrethe på sejltur i isfjorden

I Ilulissat vil Dronningen besøge det nyindviede Kangiata Illorsua - Ilulissat Isfjordscenter, der formidler den omkringliggende arktiske natur, der er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Om eftermiddagen deltager dronningen i sejltur på isfjorden ved Ilulissat med blandt andre formanden for Naalakkersuisut Múte Bourup Egede og borgmester Palle Jeremiassen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Middag på Hotel Arctic

Den første af de fire dage i Grønland rundes af, når borgmester Palle Jeremiassen er vært ved en middag på Hotel Arctic i anledning af dronningens besøg i Ilulissat. Avannaata Kommunia er Grønlands nordligste kommune og består af fire byer og 23 bygder.

Besøg til Knud Rasmussens fødehjem

De følgende dage byder blandt andet på besøg til Knud Rasmussens fødehjem i Ilulissat samt besøg til det amerikanske forsvarsområde Thule Air Base.

BILLED-BLADET i Grønland

BILLED-BLADET er med dronning Margrethe i Grønland, og du kan følge med i de mange højdepunkter fra det royale besøg her på vores website.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden