10. jun. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Amalienborg danner flot ramme om historisk Royal Run-dag

Dronning Margrethe og kronprins Frederik.
Dronning Margrethe og kronprins Frederik.
Fotomontage: Lars H. Laursen og Flemming Jeppesen.
For første gang nogensinde danner området ved Amalienborg rammen om finalen på et stort motionsløb. Mange drømmer også om at se dronning Margrethe på balkonen.
Royal Run er noget helt særligt og en motionsbegivenhed, der vækker genlyd overalt i verden.
Det er bestemt også bemærkelsesværdigt, at der i København er Royal Run-målområde ved Amalienborg, hvor både kronprinsfamilien og dronning Margrethe har privat adresse. Det er første gang, at Amalienborg bliver rammen om en flot finale på et så stort idræts-arrangement.

Dronningen på balkonen

På og ved Amalienborg er der i dag masser at glæde sig til. Kronprins Frederik skal blandt andet cykle 10-kilometeren og passerer altså målstregen på Amalienborg på to hjul.
Sidste års Royal Run bød på en dronning Margrethe, som fra Amalienborg-balkonen vinkede til kronprinsen og andre løbere, der kæmpede sig gennem 10 kilometeren med mål på Frederiksberg Allé. Mange håber på, at dronningen igen er på balkonen senere i dag for at se Royal Run.

Flot verdensrekord

Royal Run er et kæmpe arrangement med flere end 80.000 løbere. Løbet er det største af sin slags i Danmark og det sjette største i verden ifølge TV 2. One Mile-løbet i Danmark er verdens største, da det allerede i april kom frem, at Royal Run slog Londons Vitality Westminster One Mile-løb, der havde den hidtidige verdensrekord med 8.040 tilmeldte. Kronprins Frederik og danskerne har nu slået det britiske Vitality Westminster-løb med langt flere end dobbelt så mange tilmeldte i København. Lyt til podcasten "Hjemme hos Frederik og Mary" herunder og find alle afsnit af "Danmarks royale podcast" her. Listen to "Hjemme hos Frederik og Mary" on Spreaker.

Læs mere om: