2. sep. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Athena og Henrik står overfor stor udfordring

Prinsesse Athena og prins Henrik
Foto: Hanne Juul
For prinsesse Athena og prins Henrik er det igen blevet hverdag med skolegang i Paris.

Efter en lang sommerferie er hverdagen for alvor begyndt i Frankrig, hvor børn og unge er tilbage på skolebænken.

I Danmark har børnene nu i flere uger været tilbage i skole efter deres sommerferie, men i Frankrig begyndte skoleåret efter planen først i denne uge.

Athena og Henrik i skole

I Paris, hvor prins Joachim og prinsesse Marie og deres to børn prinsesse Athena, 8 år, og prins Henrik, 11 år, har fast privat base, var der ifølge de franske myndigheders planer og retningslinjer skolestart mandag og tirsdag.

Sommerferie i Cayx

Efter en lang sommerferie er prinsesse Athena og prins Henrik nu på skolebænken, og det kan sagtens være hårdt for dem og deres parisiske klassekammerater.

Athena og Henrik og alle andre skolebørn i Frankrig har således på grund af corona-situationen været væk fra klasseværelserne i et halvt års tid, og de har altså været væk fra skolen endnu længere tid end børn herhjemme.

Marie og Joachim har været aktive

Naturligvis har Athena og Henrik i løbet af perioden med corona-problemer og sommerferie haft deres forældre som en slags lærere, men nu er det altså skolegang i klasseværelset i Paris, som gælder.

På skolen er der mange corona-relaterede restriktioner og forholdsregler, og det er også en udfordring for mange børn.

Sådan er det i øvrigt også for kronprinsfamiliens fire børn Christian, Isabella, Josephine og Vincent, der alle er elever på Tranegårdskolen nord for København.

Godt at komme i skole

Ifølge Frankrigs undervisningsminister Jean-Michel Blanquer er det vigtigt at få børnene i skole igen på trods af corona-problemerne.

- Vi må ikke gøre børnene til ofre for vores sundhedsberedskab. Især ikke når det ifølge mange læger er mindre farligt for dem at gå i skole end at blive hjemme, siger han i et interview med tv-kanalen RTL.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se de helt nye billeder fra en dejlig dag med kronprinsfamilien i Kancellihuset i Fredensborg, og så byder vi på et fantastisk gemmehæfte med dronning Anne-Maries og prinsesse Benediktes flotteste gallakjoler.

Læs mere om: