Lørdag, 29. januar 2022 - af Ulrik Ulriksen

Både skræmmende og helt fantastisk: Kronprinsesse Mary fortæller om sin store udfordring

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
For kronprinsesse Mary har det været en spændende udfordring at udnytte rollen som kronprinsesse så godt som overhovedet muligt. Det og meget, meget mere kommer kronprinsessen ind på i et helt nyt og eksklusivt interview med BILLED-BLADET.

Kronprinsesse Mary havde ikke en manual foran sig, da hun i 2004 trådte ind i rollen som Danmarks kronprinsesse.

Dermed stod kronprinsessen overfor en udfordring med at definere sin særlige rolle i kongehuset.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsessen skulle simpelt hen finde sin helt egen vej.

Det var både skræmmende og helt fantastisk.

Kronprinsesse Mary er et søgende menneske

I et nyt og eksklusivt interview med BILLED-BLADET i anledning af kronprinsessens 50-års fødselsdag den 5. februar kommer kronprinsesse Mary ind på dette store emne.

– Der er ikke en opskrift på at være kronprinsesse, og det har der heller ikke, som jeg kan forstå, været for mange af mine forgængere, siger kronprinsessen og understreger, at der klart er nogle traditioner og formelle forpligtelser, som skal videreføres, men ellers skulle kronprinsessen finde sin egen vej.

Kronprinsesse Mary fik støtte, frihed og tid til at finde sig til rette, og det er hun meget taknemmelig for.

- Jeg tog min tid til at gøre det, og det er en proces, som udvikler sig stille og roligt, indtil man har bygget et mere solidt fundament eller en platform at arbejde ud fra, lyder det fra kronprinsessen, der med det samme tilbage i 2004 målrettet gik på jagt efter en mening med sin nye rolle.

Var helt inde i sig selv

- Den tid, jeg brugte i begyndelsen, var meget søgende og undersøgende. Jeg var helt inde i mig selv for at undersøge, hvad det er, der rykker mig, bevæger mig, gør noget ved mig, og om noget gjorde mig glad eller vred, kommer det fra kronprinsessen, som kunne mærke, at hun reagerede meget på forhold eller situationer, som er præget af uretfærdighed.

- Den refleksion bragte mig til en erkendelse af, at jeg altid har haft svært ved at se mennesker stå alene, stå udenfor og ikke vide eller kunne forstå, hvorfor de er ekskluderet fra en gruppe eller et samfund, siger kronprinsessen og fortsætter.

Et vigtigt omdrejningspunkt i kronprinsessens arbejde

- Jeg tror grundlæggende på, at vi alle har et dybt behov for at føle os som en del af noget, som er større end os selv. Det har fra start været omdrejningspunktet – at arbejde ud fra den overbevisning, lyder det fra kronprinsessen, der med sit arbejde i Mary Fonden har sat fokus på netop dette tema.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET får du hele det store og eksklusive interview med kronprinsesse Mary, der blandt andet fortæller om sin rolle i kongehuset og om de mange glæder, familielivet byder på.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden