18. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Billeder fra Amalienborg: Smukt lys i palæet

dronning Margrethe og kronprins Frederik
dronning Margrethe og kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe og kronprinsfamilien kan nyde lyset fra de mange smukke lysekroner på Amalienborg. En af lysekronerne kaldes Snekrystallen.

For dronning Margrethe og kronprinsfamilien er det fantastisk at nyde lyset fra lysekronerne i deres respektive palæer på Amalienborg.

Lys hos Margrethe og kronprins Frederik

Disse lysekroner er der fra kongehusets side fokus på de næste par dage på de royale sociale medier, hvor der bringes billeder og fortælles om de dekorative genstande.

En af disse fantastiske lysekroner er Snekrystallet, som vises frem på kongehusets sociale medier fra i dag, torsdag den 18. februar.

En strålende sol

- Som en strålende sol i midten af den snoede hovedtrappe i Christian VII’s Palæ på Amalienborg hænger en stor lysekrone, som også kaldes Snekrystallen, lyder det på de sociale medier i teksten til billedet af lysekronen, som gennem årene har sørget for lys til palæets gæster, der blandt andet har deltaget i det årlige nytårstaffel og lille nytårskur i begyndelsen af januar.

To meter høj

Den store lysekrone er to meter høj, halvanden meter bred og har arme ud til 60 elektriske kærter.

Lysekronen kan dateres tilbage til begyndelsen af forrige århundrede.

Små og store historier

Kongehusets mange lysekroner bærer hver især på både små og store historier, og de har uanset hvor de hænger på slottene, været kilde til lys til kongelige fester og statsbesøg samt til begivenheder i dagligdagen hjemme hos dronning Margrethe og hos kronprins Frederiks familie.

.

Læs mere om: