Fredag, 1. januar 2021 — af Marie Krakau

Brød med traditionen: Margrethe fik tårerne til at trille

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset
Dronningen rørte mange med sin 49. nytårstale, der brød med traditionen.

"Gud bevare jer allesammen" lød det fra dronning Margrethe i sin 49. nytårstale før hun traditionen tro afsluttede talen "Gud bevare Danmark". Og den hilsen fik følelserne frem hos mange. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På det danske kongehus' Instagram-profil er roserne strømmet mod majestæten. Mange nævner, at dronningen formåede at røre dem til tårer med talen, der i udpræget grad handlede om den igangværende corona-pandemi, der har vendt mange borgeres liv på hovedet. 

Dronningen takkede varmt alle de mennesker, der har stået og står forrest i beredskabet under krisen. Dén tak gik i hjertet på mange, ligesom den førnævnte afslusttende "Gud bevare jer allesammen" fik tårerne frem, og ikke mindst overraskede de fleste. 

Brød med traditionen

At dronning Margrethe brød med traditionen og benyttede udtrykket "Gud bevare" i en ekstra sammenhæng, var der nok ingen, der havde set komme. 

For mange understregede sætningen alvoren og den i nyere historie uden fortilfælde store sundhedskrise verden står i. Mange spekulerer derfor i, at "Gud bevare jer allesammen" ikke bliver en fast tradition, men noget, vi for altid vil husken nytårtalen 2020 for. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden