Onsdag, 28. april 2021 — af Christinna Braun

Dejlig nyhed for dronningen: Nu bliver festen endelig holdt

Dronning Margrethe. Arkivfoto. 
Dronning Margrethe. Arkivfoto.
Foto: Hanne Juul
Det bliver helt sikkert en glædelig begivenhed, når den ellers aflyste markering af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland kan blive afholdt i år.

Det var en nedslående nyhed sidste år, da det blev meldt ud, at markeringen for 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland ikke kunne blive afholdt på grund af coronavirus.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dengang var det meningen, at dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skulle have deltaget i festlighederne i Sønderjylland. Her skulle de have gået i kong Christian X’s fodspor og have krydset grænsen præcis der, hvor kongen på sin hvide hest red over den gamle grænse den 10. juli 1920.

Desværre blev den begivenhed jo ikke til noget, men i år bliver det endelig muligt at markere den vigtige dato. Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Får selskab af prins Christian

I år vil dronning Margrethe deltage i fejringen, der - ligesom sidste år – er inspireret af kong Christian X’s arrangement for nu 101 år siden.

Og det er ikke den eneste gode nyhed, for dronning Margrethe får nemlig ikke kun dejligt selskab af sin ældste søn kronprins Frederik, men også prins Christian skal deltage i festlighederne i Sønderjylland til sommer.

Datoen for markeringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland er søndag den 13. juni.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden