28. apr. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Godt nyt: Dronning Margrethe endelig klar til herlig sejlsæson

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Jesper Sunesen
Dronning Margrethe går snart ombord på kongeskibet Dannebrog for at tage hul på en herlig og historisk sejlsæson. Det har kongehuset netop meldt ud.

Når Hendes Majestæt dronningen den 4. maj klokken 12.00 går officielt ombord på kongeskibet Dannebrog, bliver det indledningen på en herlig en sejlsæson.

Dronning Margrethe glæder sig

Blandt højdepunkterne på ruten med kongeskibet er Genforeningsfejring i Sønderjylland, togt til Færøerne og Grønland og sommertogt til kommunerne Thisted, Esbjerg og Fanø.

Det har kongehuset netop officielt meldt ud.

Det var ikke muligt at gennemføre togter med Kongeskibet Dannebrog i 2020 på grund af covid-19-situationen, men i år tager dronningen virkelig revanche.

Rundt i hele Danmark

Det første højdepunkt på årets sejlsæson bliver søndag den 13. juni, hvor dronning Margrethe deltager i markeringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland, og sidst på sommeren besøger dronningen Thisted den 30. august, Esbjerg den 31. august og Fanø den 1. september.

Smuk tradition

Det er de enkelte kommuner, der er værter for besøgene, og på sommertogterne vil donning Margrethe blandt andet besøge en række virksomheder og kulturinstitutioner.

Sommertogter med kongeskibet er en smuk tradition, der går over 100 år tilbage.

Gennem årene har Dannebrog besøgt hovedparten af havnene i Danmark, på Færøerne og i Grønland.

Læs mere om: