Tirsdag, 26. maj 2020 — af Ulrik Ulriksen

Dejlig nyhed på Frederiks fødselsdag: Det er en stor glæde!

Dronning Margrethe og kronprins Frederik.
Dronning Margrethe og kronprins Frederik.
Arkivfoto: Hanne Juul
En god dag med royal fødselsdag bliver endnu bedre, når slotsporten slås op et helt særligt sted i København.

Et af Københavns mest velbesøgte museer, Rosenborg, slår dørene op igen i dag på kronprins Frederiks fødselsdag klokken 11.00 efter en pause på over to måneder på grund af coronakrisen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det vil glæde både dagens royale fødselar og måske især hans mor dronning Margrethe, som elsker det helt unikke museum midt i Kongens Have.

I 2019 besøgte over 400.000 gæster Rosenborg, og fra i dag kan man altså igen nyde synet af funklende kongekroner og kronjuveler.

Museum med trafiklys

Men også et trafiklys vil ifølge Rosenborg-museets pressemeddelelse ”funkle” på slottet. For at imødekomme sundhedsmyndighedernes anbefalinger i forhold til covid-19 vil et trafiklys i hver ende af slottets hovedtrappe regulere flowet af gæster.

En stor glæde

-Det er en stor glæde at kunne slå slotsporten op igen og byde vores gæster velkommen. Vi har savnet mylderet af gæster på slottet og slotsgrunden under nedlukningen og gør nu alt, hvad vi kan, for at vores gæster føler sig trygge, siger Museumsdirektør Thomas C. Thulstrup i forbindelse med genåbningen.

Rosenborg Slot
Rosenborg Slot
Foto: Styrelsen for slotte- og kulturejendomme

Masser af håndsprit

Udover trafikreguleringslysene er der på Rosenborg opsat plexiglas foran kasseapparaterne, folieret med afstandsmarkører, opstillet håndsprit, ophængt infoplakater, og der lukkes færre besøgende ind på slottet per time, ligesom billetter skal købes på forhånd på hjemmesiden kosa.dk.  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden