7. sep. 2016
Af af Trine Larsen

Delikat sommertogt: Se dronningens overdådige menu på Frijsenborg

Dronning Margrethe
Bendt Wedell og dronning Margrethe
Foto: Lars Aarø
Der var forberedt en fantastisk frokost på slottet Frijsenborg, hvor ejeren, lensgreve Bendt Wedell, tog høfligt imod dronning Margrethe.

Dronning Margrethe er kommet til Favrskov, en af de fem kommuner hun besøger på sit sommertogt i denne uge.

Kommunen, der ligger godt 20 kilometer nordvest for Aarhus, har besøg af dronning Margrethe for første gang og dronningens program spænder vidt.

VIDEO: Dronning Margrethe spiste frokost med hele byen

I kommunen ligger også Frijsenborg Gods, hvor dronning Margrethe spiste frokost hos lensgreve Bent Wedell og hans hustru Pernille.

Unghane fra De 5 Gaarde

Frijsenborg er en del af fødevaresamarbejdet De 5 Gaarde og dele af dronningens menu, som ses herunder, stammer herfra. Blandt andet unghanen.

Dronning Margrethes besøg i Favrskov er tilrettelagt sådan, at kommunens borgere har god mulighed for at følge i dronningens fodspor.

LÆS MERE: Dronning Margrethe holder fest for Danmarks OL-helte

Så når dronningen f.eks forlader Frijsenborg, kan interesserede se godset og den ellers private have, som lensgreveparret har åbnet for offentligheden i anledning af dronningens besøg.

FROKOSTMENU PÅ FRIJSENBORGForret:Kammuslinger og løjrogn med små salater, syltet citron, sprød malt og syrnet fløde.Brød og smør.2014 Riesling Bechtheimer, Weingut Dreissigacker.Rheinessen, Tyskland.Hovedret:Unghane fra De 5 Gaarde, tilberedt på 3 måder: stegt bryst, confiteret lår og grillet hjerte.Syltede hvide danske asparges og kantareller, kartoffelkompot og skysauce.Brød og smør.2015 Garbare, Chinon, Domaine GrosboisLoire, FrankrigDessert:"Æg i rede" med danske hindbær.Hvid og mørk chokolademousse, creme fraiche, limesirup og marengs.Malus Danica, æbleisvin.Randers, Danmark.Herunder: Glade sommertogt-danskere i Favrskov

GALLERI: Sommertogt-danskere i Favrskov

Læs mere om: