1. apr. 2023
Af Ulrik Ulriksen

Den skønneste overraskelse! Dronning Margrethe omgivet af familien til privat middag i palæet på Amalienborg

Kronprins Frederik, prins Christian og dronning Margrethe
Kronprins Frederik, prins Christian og dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Der er fokus på en lang række højdepunkter i den nye årsrapport, som kongehuset forleden offentliggjorde. Årets fineste, helt private familiebegivenhed er der naturligvis blevet plads til at berøre i rapporten.

Dronning Margrethe blev fejret med manér det meste af sidste år i anledning af 50-års regeringsjubilæet, og vi kan i øvrigt glæde os til snart at fejre dronningen igen, når Majestæten 16. april fylder 83 år.

Du kan følge med i festen på Amalienborg lige her, når vi sender live fra klokken 11.45 søndag den 16. april, hvor vi skal se 83-års fødselaren og den kongelige familie på balkonerne på Christian IX’s Palæ.

Dronning Margrethe overrasket af Frederik og Joachim

I kongehusets årsrapport, som blev offentliggjort forleden, lyder det, at 2022 var et både travlt og varieret år for dronningen og den kongelige familie, som deltog i omkring 500 officielle begivenheder og arrangementer i Danmark og i udlandet.

Dronningens regeringsjubilæum prægede hele året, og den 14. januar 2022 var der flere store begivenheder af officiel karakter.

Og så var der en helt privat middag på Amalienborg, som også nævnes i årsrapporten, hvor man kan læse følgende i en tekst til et fint billede af dronningen, kronprinsfamilien og prins Joachim og prinsesse Marie med deres børn:

“Den 14. januar sluttede med en overraskelsesmiddag for Dronningen, hvor den nærmeste familie var samlet i Christian VII’s Palæ. Der var dækket op med Flora Danica-stellet, som sidste gang var i brug ved Dronning Ingrids 80- års fødselsdag i 1990.”

Perfekt iscenesat overraskelse

Den private familiemiddag var den perfekte finale på en helt igennem flot dag, som dronning Margrethe aldrig vil glemme.

Prikken over i’et var det særlige surpriseparty i Amalienborg-palæet, der var eminent iscenesat af kronprins Frederik og prins Joachim, og hvor Majestæten altså også kunne nyde at være sammen med alle sine børnebørn Christian, Isabella, Josephine, Vincent samt Nikolai, Felix, Henrik og Athena.

Svigerdøtrene kronprinsesse Mary og prinsesse Marie samt dronningens søster prinsesse Benedikte sad desuden med ved det veldækkede bord til den historiske familiekomsammen.

Læs mere om: