Søndag, 15. januar 2023 - af af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Denne fysiske skavank har dronning Margrethe tilfælles med tusindvis af danskere

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Har dronningen hofteproblemer? Hun går efterhånden noget skævt og besværet.
På forhånd tak
Per Christiansen

Kære Per Christiansen
Jeg håber ikke, at jeg fornærmer majestæten ved her at konstatere, at hun ikke længere er en årsunge, og at de 82 leveår har slidt på kroppen. Mig bekendt har hun ikke egentlige hofteproblemer, men det er velkendt, at hun igennem mange år har været plaget af slidgigt, herunder i lænderyggen og knæene – noget hun i øvrigt har til fælles med tusindvis af danskere. Specielt knæene har voldt og volder hende fortsat problemer, og det præger hendes gang. Mon ikke, det er det, du har bemærket? Når det er sagt, synes jeg, vores monark holder sig godt og lægger en imponerende energi for dagen – alderen og de fysiske udfordringer til trods. Her ses dronningen med krykker efter en operation i sommeren 2006, hvor hun fik indsat et kunstigt knæled i venstre knæ.
Venligst
Jon Bloch Skipper

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse". 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden