Derfor kunne greve Ingolf have været Danmarks konge
Den der lever stille, lever godt, kunne være et ordsprog, den snart 80 -årige greve Ingolf af Rosenborg kunne stå bag. For den beskedne greve, der er født prins til Danmark, og er ældste søn af arveprins Knud, der var lillebror til dronning Margrethes far, kong Frederik IX, laver ikke selv nogen ståhej ud af, at han i dag kunne være konge af Danmark.
Det er en kendsgerning greven har levet med i mange år og som han har accepteret med værdig kongelig ophøjet ro og stor afklarethed.
Når greven så alligevel ikke er blevet konge af Danmark, som det ellers stod skrevet i kortene, da hans farbror, kong Frederik "kun" fik døtre, som dengang ikke kunne arve tronen, er det fordi, tronfølgeloven blev lavet om. Det skete ved en folkeafstemning i 1953, for sammen med Grundlovsændringen blev også en ny tronfølgelov indført. Det betød, at kong Frederik og dronning Ingrids førstefødte prinsesse, Margrethe, der dengang var 13 år, efter ændringen blev arving til tronen.
Hvad greve Ingolf selv mener om ændringen, der drastisk ændrede både familien og ikke mindst hans liv, kan du læse i denne uges nummer af BILLED-BLADET. I et stort interview fortæller greve Ingolf til hofreporter Trine Larsen om hans syn på den skæbne, der ændrede hans liv. Læs det varme, ærlige, indsigtfulde, afslappede og humoristiske interview i BILLED-BLADET, der udkommer i morgen 13. februar, kun fire dage før grevens 80 års fødselsdag.