5. feb. 2021
Af Trine Larsen

Det skal dronningen nu

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe er så snart myndighederne synes det er forsvarligt, klar til at påtage sig officielle opgaver. Dronningen har nemlig fået sin anden Covid-vaccine og er derfor om få dage så modstandsdygtig overfor virussen, som muligt.

Dronningen har siden Danmark lukkede ned i marts sidste år, kun vist sig offentlig ganske få gange. Bl.a fik danskerne et kort glimt af majestæten til hendes 80 års fødselsdag, der måtte aflyses og nedtones med dronningen i isolation..

Som landets statsoverhoved har dronningen været et forbillede for alle og efterlevet myndighedernes anvisninger, som derfor har betydet store, endda historiske, ændringer for dronningen – både som regent og personligt.

Endnu er dronning Margrethes arbejdskalender præget af coronarestriktioner og regeringen og sundhedsmyndighedernes henstillinger. Men efter at dronning Margrethe, der fylder 81 år den 16. april, nu har fået sin anden covid-19-vaccine, der er blevet givet med tre ugers mellemrum, er majestæten snart så sikret mod smitte, som det er muligt.

Dronningen er derfor inden længe helt klar til at tage fat på et forhåbentligt travlt forår med håb om, at Danmark åbner mere og mere.

Dronningens 81-års fødselsdag i april kunne, hvis smittetallet og myndighederne vil, blive vendepunktet for dronningen, der helt sikkert glæder sig utålmodigt til, at at komme i gang med de mange pligter og gøremål, som i Corona-tiden er blevet udsat.

Læs reportagen i BILLED-BLADET nr. 5, som er på gaden nu.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb05-forsider.jpg

Læs mere om: