Dramatik under dronningens besøg: Stor forskrækkelse endte heldigvis godt

Se også:

Der opstod kortvarigt panik under dronningens besøg i Tønder lørdag formiddag.

Der opstod kortvarigt panik under dronning Margrethes officielle besøg i Tønder lørdag formiddag, da flere af Gardehusarernes heste blev skræmte og stejlede. 

Det skete i forbindelse med, at Sønderjyske blomsterpiger strøede rosenblade i Dannebrogs farver på dronningens vej over til den kongelige karet. 

Vinden blæste rosenbladene i hestenes retning, hvilket gjorde hestene urolige og fik dronningen til at stoppe op et kort øjeblik.

Se videoen med  den dramatiske scene under dronningens besøg i toppen af artiklen

Fik hurtigt styr på det

Heldigvis bevarede Gardehusarerne roen og fik lynhurtigt igen styr på situationen, der fandt sted på Torvet i Tønder, hvor hundredevis af mennesker var mødt op for at få et glimt af Majestæten. 

Derefter kunne dronningen nyde en vidunderlig karettur gennem Tønder by i dejligt solskinsvejr. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Tidligere udskudt

Besøget i Tønder, der var en del af fejringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland, skulle oprindelig have fundet sted i 2020, men blev dengang udskudt på grund af pandemien. 

Også sidste sommer kunne dronningen glæde sig over endelig at kunne deltage i den officielle Genforeningsfejring, da hun sammen med kronprins Frederik og prins Christian den 13. juni blandt andet kørte i karet over den gamle grænse ved Frederikshøj syd for Kolding.

Karetkørslen foregik samme sted, som Christian 10. den 10. juli 1920 red over den gamle grænse på den hvide hest Malgré Tout ledsaget af kronprins Frederik og prins Knud til hest og dronning Alexandrine, prinsesse Thyra og prinsesse Dagmar i karet. 

Genforeningen var et resultat af den folkeafstemning, hvor et flertal af befolkningen i Nordslesvig – det nuværende Sønderjylland - stemte sig hjem til Danmark efter at have været under tysk styre i 56 år. Overdragelsen af Sønderjylland fandt sted på Valdemarsdag den 15. juni 1920, og tre uger senere tog Christian 10. på en rundrejse i området.

 

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden