Hyldes varmt af danskerne: Dronningen vækker opsigt i fornem karet

Se også:

Solen skinner fra en blå himmel, og dronningen fejres på hjertelig vis af Tønder bys borgere på fornem karettur gennem byen lørdag formiddag.

Efter en varm velkomst i Tønder på byens torv med byens borgmester Jørgen Popp Petersen samt musik og dans, er dronningen lørdag formiddag klar til en dejlig karettur gennem byen. 

Et festligt syn, som i den grad vækker begejstring og jubel hos byens borger allerede fra start.

Se den dejlige video af dronningen på karettur gennem Tønder by i toppen af artiklen

Fest i byen

Besøget i Tønder, der er en del af fejringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland, skulle oprindelig have fundet sted i 2020, men blev dengang udskudt på grund af pandemien. 

Senere på dagen skal dronningen under byfesten blandt andet besøge Tønder Rådhus, Designefterskolen i Højer og Højer Mølle, hvor hun vil få indblik i Tøndermarsken, hvis afvanding var en af statens største investeringer i Sønderjylland efter 1920.

Om aftenen vender dronningen tilbage til Kongeskibet Dannebrog på Rømø og sejler efter en reception tilbage til sin ferieresidens på Gråsten Slot. 

I karet med søn og barnebarn

Også sidste sommer kunne dronningen glæde sig over endelig at kunne deltage i den officielle Genforeningsfejring, da hun sammen med kronprins Frederik og prins Christian den 13. juni begyndte et travlt festprogram med at køre i karet over den gamle grænse ved Frederikshøj syd for Kolding.

Karetkørslen foregik samme sted, som Christian 10. den 10. juli 1920 red over den gamle grænse på den hvide hest Malgré Tout ledsaget af kronprins Frederik og prins Knud til hest og dronning Alexandrine, prinsesse Thyra og prinsesse Dagmar i karet. 

Genforeningen var et resultat af den folkeafstemning, hvor et flertal af befolkningen i Nordslesvig – det nuværende Sønderjylland - stemte sig hjem til Danmark efter at have været under tysk styre i 56 år. Overdragelsen af Sønderjylland fandt sted på Valdemarsdag den 15. juni 1920, og tre uger senere tog Christian 10. på en rundrejse i området.

Følg med i BILLED-BLADETs store reportage fra festdagen i Tønder fra start til slut her på hjemmesiden

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden