Fredag, 5. august 2022 — af Marianne Singer

Sidste gang i år: Rørende øjeblik for dronning Margrethe og prinsesse Benedikte

Dronningen og prinsesse Benedikte på Gråsten Slot sidste år. 
Dronningen og prinsesse Benedikte på Gråsten Slot sidste år. 
Foto: Hanne Juul
Dronningen og hendes lillesøster, prinsesse Benedikte, oplevede et rørende øjeblik, da Den Kongelige Livgarde fredag for sidste gang i år gennemførte det store vagtskifte på Graasten Slot.

For dronningen og prinsesse Benedikte blev det en på alle måder smuk og rørende afslutning, da de fredag overværede det sidste store vagtskifte på Graasten Slot for i år med Den Kongelige Livgarde sammen med Livgardens Musikkorps og Tambourkorpset.

I en video som kongehuset har delt på deres sociale medier kan man se de to kongelige søstre lytte til Dronning Ingrids Honnørmarch.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Meget passende, idet det jo netop var dronning Ingrid, som i sin tid begyndte traditionen med at samle hele den kongelige familie på det hyggelige sønderjyske slot. 

Dronningen og prinsesse Benedikte ved fredagens vagtskifte. 
Foto: Kongehuset
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fantastisk sommer

Dronningen og prinsesse Benedikte kan sammen se tilbage på en helt fantastisk sommer. 

For knap tre uger siden, mandag den 18. juli, ankom dronningen til Aabenraa Havn med Kongeskibet Dannebrog og tog residens på Graasten Slot. 

Glade og smilende

Kort efter gjorde hendes søstre, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie, dronningen selskab og man kunne se dem glade og smilende ved det store vagtskifte om fredagen. 

Og mandag den 25. juli overraskede søstrene alle ved at samle deres børn og svigerbørn til et hyggeligt fætter-kusine-træf på slottet.

Afbryder ferie

I morgen, lørdag den 6. august, afbryder dronningen for en dag sin sommerferie, når hun tager på officielt besøg i Tønder i forbindelse med 100-året for Genforeningen i 2020. 

Og herefter går turen til vinslottet Château de Cayx i franske Cahors, hvor dronningen den 17. august besøget udstillingen "MARGRETHE II DE DANEMARK, Artiste-Reine". på Musée Henri-Martin, der udstiller majestætens værker. 

Prinsesse Benedikte har også spændende planer i vente og overværer som protektor VM i springning, dressur, paradressur og voltigering i Herning fra den 6. til den 14. august. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden