Dronning Margrethe får nye duge - se dem her

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe kan til sin 80-års fødselsdag dække op med helt nye duge på bordene. De er lige nu ved at blive fremstillet i Nordirland.

Enhver værtinde ønsker at kunne dække et smukt middagsbord, når der inviteres gæster til middag. Dette er ingen undtagelse, når det gælder dronningen og derfor har majestæten forud for sin 80 års fødselsdag, investeret i nye duge til gallamiddagene bl.a. på Christiansborg Slot. Derefter skal dugene benyttes til større arrangementer og nogle også i hverdagen.

Dugene er specielt fremstillet i Nordirland, for det er ét af de eneste steder i verden, hvor denne slags hørduge stadig fre,stilles. Firmaet Thomas Ferguson Irish Linen er lige nu ved at væve de sidste duge færdige og de smukke hørduge bliver vævet med en specielt bort og med dronnings monogram indvævet i dugen. De fremstilles af lokalt fremstillet hør, der bliver vævet på moderne væve, der gør dugene særligt bløde og af fineste og mest eksklusive kvalitet.

Fabrikken, der ligger i den lille Nordirske by, Banbridge, har siden 1854 fremstillet nogle af verdens fineste tekstiler og dronningens nye duge siges at kunne holde en generation - præcis sådan som de nuværenede duge, som bruges ved de kongelige gallamiddage og som bærer kong Frederik IX's monogram.

De nye smukke duge kommer til at være prikken over i'et, idet de vil passe perfekt ind sammen med de nye taffelstole, som fredag blev afsløret og præsenteret for dronningen og kronprins Frederik på Christiansborg slot.

Foto: Kongehuset.

Foto: Kongehuset.
Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

  

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden