15. feb. 2017
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe forgylder OL-helt

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Martin Høien / Billed-Bladet
Dronning Margrethe har udnævnt håndboldlandsholdets islandske træner, Gudmundur Gudmundsson til ridder af Dannebrog.

Dronning Margrethe har tildelt én af Danmarks fineste ordener, Ridder af Dannebrog, til OL-helten, islandske Gudmundur Gudmundsson.

Gudmundsson er træner for det danske håndboldlandshold indtil 1. juli 2017 og hæderen er tilsyneladende en tak for mange timers god håndbold-underholdning på godt og ondt, samt ikke mindst Danmarks flotte OL-guldmedalje i Rio de Janeiro sidste sommer.

Stille hæder under islandsk statsbesøg

Udnævnelsen til Ridder af Dannebrog-ordenen skete i forbindelse med det islandske statsbesøg i Danmark i slutningen af sidste måned, men nyheden om den fine hæder er gået stille hen.

Gudmundur Gudmundsson var nemlig ikke i Danmark under statsbesøget fra hans hjemland, så Ridderkorset, som han fik tildelt 24. januar, blev sendt til Island i en lille fin rød æske.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Gudmundur Gudmundsson
Gudmundur Gudmundsson og Lasse Svan
Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET

LÆS OGSÅ: Lasse Svan fylder 33 år: Fødselsdagsfest med guldsmag

Har kun fortalt det til familie og venner

Hjemme på Island har den danske landsholdstræner dog ikke gjort noget væsen af den fine hæder, som han ser som en personlig anerkendelse. Alligevel lægger han ikke skjul på, at han er meget stolt.

- Jeg fik den for en uge siden, og det er en stor ære for mig. Jeg er virkelig taknemmelig, fortæller Gudmundur Gudmundsson til islandsk tv, RÚV.

Til TV-kanalen fortæller han også, at det kun er familie og venner, som han indtil nu har delt nyheden om den store ære med. End ikke Dansk Håndbold Forbund har vidst, at deres landstræner har fået den kongelige hæder.

Er ikke Gudmundurs første orden

Det er ikke første gang, at Gudmundur Gudmundsson har modtaget en fin orden, for da han i 2008 førte de islandske håndboldherrer til en OL-sølvmedalje, hang præsident Olafur Ragnar Grímsson den fine islandske Falke-orden om halsen på Gudmundsson.

Trods den kongelige hæder stopper håndboldtræneren i Danmark om godt fire måneder, når hans kontrakt udløber.

Han overlader jobbet som landstræner til Nicolaj Jacobsen, men pensionist eller arbejdsløs bliver Gudmundsson næppe og nævner da også selv, at flere muligheder er i spil.

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik om håndboldherrerne: Absolut olympisk topklasse

Nyd nogle af de rørende øjeblikke fra håndboldherrernes semifinalekamp til OL i Rio 2016 i galleriet herunder.

GALLERI: Rørende øjeblikke fra håndboldherrernes semifinalekamp OL 2016

Læs mere om: