Tirsdag, 21. december 2021 - af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe fortæller om sin store kærlighed

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: TV 2
Hele Danmarks dronning Margrethe gjorde lykke på TV 2 i aftes i det første af fire afsnit af ”Et liv som dronning”. I det andet afsnit fortæller dronningen om sin store kærlighed.

Dronning Margrethe imponerede som fantastisk fortæller og hovedperson i den nye dokumentar ”Et liv som dronning”, der havde premiere i går i bedste sendetid på TV 2.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I det første af de fire afsnit i serien om dronningen var der fokus på Margrethes unge år før og efter, hun blev dronning.

Dronning Margrethe fortæller om sin elskede Henri

I det næste afsnit, der kan ses på TV 2 mandag aften den 27. december, fortæller dronningen om kærligheden og dermed prins Henrik.

- Jeg havde mange gode venner blandt drengene, som jeg altid havde det hyggeligt med og snakkede med til selskaber, og vi mødtes også til mere uformelle selskaber plus at danse. Jeg elsker at danse, og det gjorde jeg allerede den gang, så jeg har bestemt ikke haft nogen kedelig ungdom. Men jeg husker som en slags mareridt, inden jeg blev forlovet – tænk hvis far gik væk, mens jeg stadigvæk var ugift. En ting er at gifte sig med en tronfølger, men hvem tør binde an med en dronning. Men det var ligesom noget…det skulle gerne komme, når det kom. Ja, så traf jeg jo Henri de Monpezat, siger dronningen i indledningen på afsnit 2 af ”Et liv som dronning”.

Margrethe og Henrik
Margrethe og Henrik
Foto: Ritzau/Scanpix

Kærligheden har spillet en væsentlig rolle

Og så fortæller dronningen om, hvilken rolle kærligheden har spillet i hendes liv.

- Den har vel som for de allerfleste spillet en meget, meget væsentlig og afgørende rolle, og det er vanskeligt for mig at forestille mig et liv uden noget af den slags overhovedet. Det kan man slet ikke tænke væk. Især når man har haft en lykkelig opvækst og mange lykkelige år, lyder det fra dronning Margrethe i andet afsnit af dokumentaren, hvor Margrethe levende fortæller om det første møde med sin elskede Henrik i London i 1965.

Et møde som faktisk ikke bød på noget romantisk overhovedet.

Der gik ild i det

I 1966 mødtes Margrethe og Henrik igen til et bryllup i Skotland, og så ”gik der ild i det” ,som dronningen siger så skønt.

De to første afsnit af ”Et liv som dronning” kan ses nu på TV 2 Play.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden