Mandag, 20. december 2021 - af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe er et kæmpe hit i tv-dokumentar

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Martin Høien
Det var en skøn oplevelse at opleve dronning Margrethe fortælle om sine unge år i bedste sendetid på TV 2 her til aften.

Dronning Margrethe er en fremragende fortæller, og i TV 2 -dokumentaren ”Et liv som dronning” leverer en åben og engageret dronning varen, så hele Danmark er blevet grebet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Margrethe imponerer alle

Her til aften var der premiere på det første af fire afsnit i dokumentarserien ”Et liv som dronning”, der er blevet produceret i anledning af dronningens 50-års regeringsjubilæum.

Dronningen fortalte i det første af fire afsnit blandt andet levende om sine tidlige år, og om det at være en usikker teenager på 13 år.

Brød sig ikke om at blive fremhævet

- Jeg tror ikke, at mine forældre begyndte at tale med mig om at være dronning før vinteren 52-53. Og jo, det var lidt overvældende. Det kan jeg godt huske. Og især husker jeg, var der pludselig en særlig fokus på mig, som jeg var lidt genert over. Altså jeg var 13. Og jeg var ikke nogen særlig veludviklet 13-årig. Meget lidt moden. Jeg brød mig bestemt ikke om, hvis det blev påpeget alt det specielle, siger dronningen i TV 2-dokumentaren og kommer ind på sin skoletid.

- Det skete en enkelt gang i skolen, at nogle lærere sagde noget om det, og det brød jeg mig ikke om. Det syntes jeg var ubehageligt at blive fremhævet på den måde. For i skolen vil man jo gerne være ligesom alle de andre, kommer det fra Majestæten, der erkender, at der var en del pres på, og at der i hvert fald ikke var plads til at være bange for fremtiden.

Ikke plads til at være skræmt

- Men det var jo meningen med min tilværelse, at nu skulle jeg tage det på mig og gøre mit allerbedste for at leve op til min fars forhåbninger og alle mulige andre menneskers. Der var slet ikke plads til at være skræmt, for nu gjaldt det, lyder det fra dronning Margrethe i TV 2 -dokumentaren, der byder på endnu tre fantastiske afsnit.

De første to af de fire afsnit kan ses nu på TV 2 Play.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden