Onsdag, 9. november 2016 — af Trine Larsen

Dronning Margrethe gav pris til dansk, kvindelig krigskorrespondent

Dronning Margrethe og Louise Bokkenheuser
Dronning Margrethe og Louise Bokkenheuser.
Foto: Lars H. Laursen
En af Danmarks mest kompetente, men også ukendte udenrigsjournalister, krigskorrespondenten Louise Bokkenheuser, fik overrakt Ebbe Muncks mindelegat på Christiansborg Slot.

Dronning Margrethe gav sidst på eftermiddagen tidligere Hofchef Ebbe Muncks mindelegat på 50.000 kroner til journalisten Louise Bokkenheuser.

Prisoverrækkelsen skete på Christiansborg slot, og den fornemme anerkendelse fra dronningen og bestyrelsen bag legatet fik den ellers fattede og kompetente modtager til at blive ydmyg over egne evner.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det er en meget stor anerkendelse, som jeg er utrolig glad for. Det er en meget stor ære at være her i dag, sagde Louise Bokkenheuser til BILLED-BLADET kort før prisoverrækkelsen og dronningens ankomst.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Første møde med dronningen

Det var Louises første møde med dronningen, for til daglig bor og arbejder Louise Bokkenheuser som journalist i New York, hvor hun også har taget sin uddannelse som journalist fra Columbia University.

Siden har 43-årige Louise Bokkenheuser arbejdet i udlandet, blandt andet som krigskorrespondent for Los Angeles Times i Bagdad.

Først i 2010, da Louise Bokkenheuser udgav sin selvbiografi "Hvad der ikke slår dig ihjel", blev hun kendt herhjemme.

Tidligere udenrigsredaktør på Newsweek

Bortset fra en fem måneder lang ansættelse som redaktør på Radio24/7's program "Global" i 2012 har Louise Bokkenheuser ikke arbejdet i Danmark som journalist, men resten af verden har været hendes skrivebord.

SE VIDEO: Dronning Margrethe åbnede sine egne pulterrum

Oftest fra krigszoner, men hun har også været udenrigsredaktør på det amerikanske magasin Newsweek International, ligesom hun nu arbejder i New York for det internet-baserede Politico.

Til at motivere prisen var Louises veninde journalisten Alissa Rubin, der vandt den fornemmeste journalistpris Pulitzer-prisen i 2016 for sine udenrigsreportager.

Hun er nu redaktør for New York Times i Paris, men har arbejdet sammen med dagens prismodtager i Irak.

Skrev talen om

Efter at dronningen havde overrakte Louise Bokkenheuser Ebbe Muncks Mindelegat holdt Louise selv en fremragende tale om journalistik - en tale hun sagde, hun havde måttet skrive om efter nattens valg af USA's nye præsident Donald Trump.

Derefter var Louise Bokkenheuser naturligt midtpunkt i en større reception med et par hundrede inviterede gæster i Alexandersalen på Christiansborg Slot.

Dronning Margrethe.
Foto: Lars H. Laursen
Louise Bokkenheuser.
Foto: Lars H. Laursen

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden