Onsdag, 2. marts 2016 — af Trine Larsen

Dronning Margrethe har fået nyt tag

Foto Martin Høien
Dronning Margrethe og prins Henrik har fået lagt nyt tag på deres palæ på Amalienborg, og nu er håndværkerne ved at være færdige.

Dronning Margrethe og prins Henrik kan nu igen begynde at skimte deres hjem på Amalienborg, der i snart halvandet år har været pakket ind i stillads og plastik.

Christian IX's palæ trængte nemlig til nyt tag, så regentparret måtte i slutningen af 2014 blive på Fredensborg Slot, hvor de så har haft residens indtil nu, hvor det omfattende arbejde snart er færdiggjort.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Midt i marts er det planen at stilladset er helt nede og arbejdspladsen omkring er ryddet, så Amalienborg Slot igen ligner sig selv og står imponerende i al sin pragt, til glæde for de mange fotograferende turister.

LÆS MERE: Dronning Margrethe inponeret over "jukeboks" på Rosenborg

Alt tyder på, at dronning Margrethe venter med at flytte

Det er Slots-og Kulturstyrelsen, der har stået for den store renovering, der har betydet, at taget fra 1930'erne, er blevet pillet ned og et nyt er lagt på. Også denne gang er det sortglaserede tegl, men også murværk og undertag er blevet repareret for råd og svamp, ligesom der er blevet isoleret og brandsikret.

I princippet kan dronningen og prinsgemalen om få uger flytte ind på Amalienborg, men alt tyder på at de venter.

Læs mere om det milliondyre byggeri og hvorfor regentparret ikke straks flytter ind, i BILLED-BLADET nr. 9, der udkommer torsdag den 3. marts.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

BILLED-BLADET har i årenes løb også været inviteret indenfor på de smukke slotte mange gange, og vi har nu for første gang samlet alle de unikke og smukke billeder i en særudgave af vores magasin ROYAL.
ROYAL er på gaden torsdag 17. marts og kan købes dér, hvor I køber BILLEDBLADET

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden