10. apr. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe har videreført prins Henriks påsketradition

Dronning Margrethe på Rigshospitalet
Foto: Hanne Juul
Den kongelige familie har gennem årene nydt påskedagene sammen. I år er påsken på grund af coronakrisen meget anderledes, men traditionerne er de samme.

Påsken er i år på grund af coronakrisen anderledes for alle danskere, og denne langfredag vil de færreste nok glemme på baggrund af den særlige situation i Danmark og resten af verden.

Dronning Margrethe får anderledes påske

Den kongelige familie har gennem årene nydt påskedagene med hygge og samvær.

I år er påsken på grund af coronakrisen også for dronning Margrethe og kronprinsfamilien og den øvrige royale familie meget anderledes, men traditionerne er de samme.

Maler påskeæg

Sidste år sendte dronning Margrethe en påskehilsen på Kongehusets Facebook og Instagram.

Her kunne man nyde en video med dronningen, der maler påskeæg på Marselisborg Slot, hvor hun plejer at være i påsken.

Dronningen i Fredensborg og kronprinsfamilien i København

I år er dronningen dog på Fredensborg Slot i påsken, mens kronprinsfamilien er i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, og prins Joachim og hans familie er i Christian VIIIs Palæ på Amalienborg.

Gennem årtier har Dronningen fejret påsken på Marselisborg Slot i den sydlige del af Aarhus, og i begyndelsen af 1970’erne’erne begyndte dronningen og prins Henrik en tradition med at male påskeæg sammen med kronprinsen og prins Joachim.

Dronning Margrethe og prins Henrik
Dronning Margrethe og prins Henrik
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET

Dronningen og prins Henrik gemte æg

Dronningen og prins Henrik indførte også, at børnene og gæster skulle finde æg i Slotshaven.

Denne tradition stammede fra prins Henriks barndom, hvor han sammen med sine søskende gik ud i haven påskemorgen for at ringe æggene frem med klokker.

På Marselisborg Slot har dronningen i flere år sammen med sin mand gemt konfektfyldte æg og påmalede hårdkogte æg ved slottet, som børnene med ringende klokker skulle finde.

I år bliver der ikke royal æggejagt på Marselisborg, men påskens traditioner holdes der fast i alligevel både i den kongelige familie og i andre danske familier.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb15-forsider.jpg
Foto: BILLED-BLADET

Læs mere om: