13. maj. 2015
Af af Trine Larsen

Dronning Margrethe hilste på de dygtigste

Dronning Margrethe så fantastisk ud på Københavns Rådhus
Dronning Margrethe så fantastisk ud på Københavns Rådhus
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe var med til at hylde de bedste, da Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn uddelte medaljer og legater på Københavns Rådhus. Venstres Bertel Haarder fik ærespris.

Der blev nejet dybt og bukket ærbødigt, inden dronning Margrethe gav hver og en af de dygtigste og bedste inden for snart sagt alle håndværk et kongeligt håndtryk.

Det skete, da Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn uddelte medaljer og legater på Københavns Rådhus.

Cremen af dansk ungdoms dygtigste, mest flittige, fokuserede og kvalitetsbevidste håndværkere blev nemlig hædret for deres svendestykkers enestående kvalitet, ligesom de forskellige laug enedes om at udnævne en Årets Æreshåndværker.

Bertel Haarder hyldet af dronning Margrethe

Den ærefulde titel gik til den tidligere minister og en af de mest respekterede personligheder i Folketinget, Bertel Haarder (V).

- Jeg kan ikke forestille mig at komme i et finere selskab, og jeg er benovet over at være kommet på denne liste, sagde Bertel Haardeer, der nu er i selskab med personligheder som blandt andre dronningen, Mærsk Mc-Kinney Møller, Victor Borge, Poul Schlüter og Olafur Eliasson.

Flotte taler og smukke toner

Sidstnævnte blev Æreskunstner sidste år og holdt derfor tale, ligesom sidste års medaljemodtager, skrædder Kathrine Kaysen, holdt en fremragende tale.

Alt sammen krydret med smukke toner og sange fra DR's Pigekor samt en enestående performence af percussionisten Simona Abdallah.

Alle fik anerkendelse af dronningen

Hendes tromme-toner fyldte rådhushallen og lagde sig smukt over de godt 100 medalje- og legatmodtagere, som blev hædret for deres faglige kunnen – til stor inspiration for kommende generationer af mekanikere, bygningsmalere, elektrikere, møbelsnedkere, tømrer, skræddere, guld- og sølvsmede, tjenere, kokke, konditorer, gartnere, frisører og værktøjsmagere, for blot at nævne nogle af dem, der fik anerkendelse under overværelse af majestæten.

LÆS OGSÅ: Sæsonen er i gang for Dannebrog

Læs mere om: