Søndag, 13. juni 2021 — af Trine Larsen

Dronning Margrethe hyldet fra balkonen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Dronning Margrethe blev hyldet med ni-foldigt leve, da majestæten viste sig på balkonen til Folkehjem i Aabenraa, som dronningen sidst besøgte i 2015 sammen med prins Henrik. I dag var dronningen på besøg for at genskabe et historisk fotografi, magen til dét kong Christian 10. fik taget foran Folkehjem

Dronning Margrethe blev behørigt og fortjent hyldet, da hun i dag besøgte Aabenraa Kommunes nye folkpark, Genforeningsparken, hvor borgmester Thomas Andersen, tog imod.

Efter modtagelsen besøgte majestæten Folkehjem, for ikke mindst at få genskabt et historisk billede af den kongelige familie fra 1920, da de var på rundrejse i Sønderjylland. I dag var kong Christian 10. barnebarn dog i centrum og derefter blev dronningen hyldet med ni leve fra balkonen.

Mange mennesker brugte den historiske dag til, at se dronningen ankomme til Genforeningsparken, der minder om den vigtige rolle, som Genforeningen spillede dengang. Folkehjem dannede nemlig rammen i 1918 om den såkaldte Aabenraa-resolution, der fik en afgørende betydning for den endelige gransedragning ved Genforeningen i 1920.

 

  Se i video her, dronningens ankomst og se hende blive hyldet fra den historiske balkon.    

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden