Søndag, 10. oktober 2021 - af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe i tale til festmiddag: Jeg ønsker fortsat lykke og fremgang

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
For dronningen bød lørdag aften på en officiel festmiddag i Nuuk i Grønland. Dronningen tiltrak sig meget opmærksomhed på den store aften.

Dronning Margrethe gjorde en aldeles fornem entré til festmiddag i Nuuk i Grønland.

Formanden for Naalakkersuisut Múte Bourup Egede var vært ved en officiel middag til ære for Dronningen i Kulturhuset Katuaq i hovedstaden Nuuk.

Dronning Margrethe holdt tale

Under middagen holdt både formanden for Naalakkersuisut og dronningen tale.

Múte Bourup Egede talte varmt om det danske kongehus og om dronningens forhold til Grønland, og dronning Margrethe havde også noget på hjerte.

- Jeg vil bede Dem modtage min tak for den store venlighed, jeg har mødt, og jeg beder Dem overbringe min særlige hilsen til befolkningen i Tasiilaq, Qaanaaq og Sydgrønland, som jeg ikke har fået lejlighed til at besøge i år. Jeg ønsker Dem og landsstyret alt godt i Deres fortsatte, vigtige arbejde. Jeg ønsker fortsat lykke og fremgang for Grønland og det grønlandske folk. Gud bevare Grønland. Gud bevare Danmark, sagde dronning Margrethe blandt andet i sin stærke tale.

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul

Dronningen til særlig markering

Tidligere på dagen deltog dronning Margrethe i et arrangement på Ilisimatusarfik - Grønlands Universitet.

Det var en markering af 300-året for kristendommens indførelse i Grønland.

Ved arrangementet fik Dronningen overrakt Hans Egede-antologien "Tro og samfund i Grønland i 300-året for Hans Egedes ankomst".

Antologien er udgivet af Aarhus Universitetsforlag med støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Grønlands Selvstyre og Ilisimatusarfiks Publikationsfond.

BILLED-BLADET er i Nuuk

Søndagen bliver en meget travl dag for dronningen, og der er mange lokale, som især glæder sig til at se dronning Margrethe til bispevielse midt på dagen.

Her håber mange lokale på at se dronningen i grønlandsk nationaldragt.

BILLED-BLADETs udsendte er tæt på begivenhederne i Grønlands hovedstad, og du kan følge med i dronning Margrethes begivenhedsrige dag her på vores website.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden