Fredag, 22. november 2019 - af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe overraskede med vildt musikvalg

dronning Margrethe

dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
For nylig var dronningen vært ved en omegnsreception på Fredensborg Slot. Til festen var der levende musik. På repertoiret var både gamle klassiske mesterværker samt fed rock.

Repræsentanter i omegnen af Fredensborg Kommune var for nylig inviteret til reception på Fredensborg Slot.

Dronningen bød velkommen til gæster, der har en særlig betydning for området omkring Fredensborg Slot, herunder repræsentanter fra kommunen og det offentlige samt repræsentanter fra virksomheder og kultur- og sportsinstitutioner.

Rockmusik på repertoiret

Musikken ved omegnsreception på Fredensborg Slot havde dronningen været med til at sige god for.

Repertoiret var langt hen ad vejen særdeles traditionelt som for eksempel Kuhlaus Krandsedands og Jægerkor fra ”Elverhøj” samt Mascagnis Intermezzo fra operaen ”Cavalleria Rusticana”.

Dronningens festlige omegnsreception bød dog også på lidt nyere og vildere musik. Således var et par Queen-hit med på listen over numre, som blev serveret på overbevisende måde af Den Kongelige Livgardes Musikkorps Messingensemblet.

To Queen-mesterværker

Queen-forsangeren Freddie Mercuries kærlighedshymne “Love of My Life” og den tempofyldte ”Don’t Stop Me Now” var med til at gøre Fredensborg-aftenen til en fin oplevelse for alle.

En fin tradition

Traditionen med omegnsreceptioner går langt tilbage og startede oprindeligt på Fredensborg Slot, hvor kongen inviterede gæster til omegnstafler og haveselskaber.

Siden har traditionen udviklet sig til receptioner, der på skift bliver afholdt på residensslottene Fredensborg Slot, Gråsten Slot eller Marselisborg Slot.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden