Dronning Margrethe overrasker i ny podcast

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Martin Høien
Den 3. november blev anden del af podcasten, "Dronningen og Kunsten" frigivet og i den fortæller dronningen blandt andet om sin passion for ballet og dronningen overrasker på flere planer i den nye podcast, hvor majestæten taler med Tivolis balletchef Peter Bo Bendixen.

At finde sin store passion og yndlings-kunstart kan måske i 2020 være vanskeligt på grund af det store udbrud.

Men for dronning Margrethe var det ikke svært, idet hendes forældre, kong Frederik IX og dronning Ingrid tog hende med i Det Kongelige Teater, og så var hun solgt. Det fortæller dronningen om i anden del af Podcast-serien "Dronningen og Kunsten", hvor dronningen taler om sin passion for balletten, samt fortæller om oplevelser og erindringer på Det Kongelige Teater med Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixen.

Samtalerne til podcast-serien, "Dronningen og kunsten" er foregået i Blå Salon på Fredensborg Slot og udsendes af Podimo.

Også samtalen med Peter Bo Bendixen, som dronningen kender særdeles godt, er blevet til i Blå Salon, og det er tydeligt, at de kender hinanden godt og har samme store glæde ved ballet. Det er nemlig også Peter Bo Bendixen, som dronning Margrethe de senere år har arbejdet tæt sammen med i Tivoli, hvor majestæten har lavet scenografi og kostumer til forlystelseshavens havens mange succesfulde balletforestillinger de senere år.

Dronningens eget møde med balletten husker majestæten tydeligt. Da var hun otte år gammel.

- Jeg kan med næsten sikkert sige, hvornår jeg første gang oplevede ballet. Det var, da mine forældre havde mig med til "Napoli" i februar 1948. Og jeg var fuldstændig begejstret fra starten, fortæller dronningen, hvis far, kong Frederik havde fortalt hende handlingen inden, så hun kunne følge med og vidste, hvad det handlede om.

- Jeg kan huske, han gjorde mig opmærksom på, at jeg skulle lægge mærke til, under stormvejret i første akt, når den røde paraply gik bagover... Det nåede jeg nu ikke at se første gang, ler dronningen, der tilmed husker, hvem der dansede rollerne i forestillingen. 

- Jeg husker det, som en vidunderlig oplevelse. Jeg synes det hele var pragtfuldt og spændende, fortæller dronningen, der siden har været betaget af livet på teatret, og total forført af musikken og dansen. To ting som i dronningens verden hænger uløseligt sammen - og som hun elsker.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan 

Andet afsnit af "Dronningen og Kunsten" kan nu høres på Podimo, ligesom første afsnit, hvor dronningen fortæller om sin glæde ved musikken

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden