27. feb. 2019
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe på velfortjent vinterferie

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Krestine Havemann
Dronning Margrethe er rejst på velfortjent vinterferie, og hun er ikke hjemme i Danmark, før hun igen skal gøre klar til at rejse væk. Dronningen skal nemlig midt i marts på officielt besøg i Argentina.

Dronning Margrethe er bortrejst, og mens hun nyder en velfortjent vinterferie, passer kronprins Frederik og prinsesse Benedikte skiftevis hvervet som hhv. regent og rigsforstander.

Dronningen plejer hvert år at tage til Norge, hvor hun de sidste mange år har opholdt sig og boet hos gode venner i deres skihytte. Her lader majestæten op og slapper af.

Frederik er regent

Før i tiden stod dronningen også glad og gerne på ski, men de senere år har hun blot nydt den friske, norske luft og samværet med sine gode venner.

Imens dronningen holder sin velfortjente vinterferie udenfor Danmark, er kronprinsen regent, men han skal også på rejse, idet han deltager i et dansk-grønlandsk erhvervsfremstød i Toronto i begyndelsen af marts.

Benedikte på banen

Når det sker, træder dronningens søster, prinsesse Benedikte til som rigsforstander, indtil kronprinsen igen er hjemme - nærmest for at gøre klar til næste rejse.

Kronprinsen skal nemlig sammen med dronningen til Argentina på officielt besøg i midten af marts. Dronningen og kronprinsen skal stå i spidsen for et større dansk fremstød i Sydamerika, og ud over Buenos Aires skal dronningen og kronprinsen også besøge det danske trekantsområde 500 kilometer fra hovedstaden, hvor mange danskere i det forrige århundrede slog sig ned.

Dronningen kommer selv hjem fra sin vinterferie nogle dage inden afrejsen til Argentina, frisk og parat til at tage arbejdstøjet på og bringe Danmark i fokus i tango-landet.

Læs mere om: