18. nov. 2018
Af af Trine Larsen

Dronning Margrethe samler hele familien til jul

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe kommer ikke til at sidde alene på slottet den første jul efter prins Henriks død.

Efter sorg og tab er store mærkedage og højtider noget af det sværeste at komme igennem. Men denne første jul efter prins Henriks død bliver måske slet ikke så svær, som dronningen og resten af familien kunne have frygtet. Dronning Margrethe samler nemlig hele sin familie – sønner, svigerdøtre og alle otte børnebørn – omkring sig i julen.

Jul på Marselisborg

Det fortalte dronning Margrethe i forbindelse med pressemødet på juleballetten ”Nøddeknækkeren” i Tivoli, hvor majestæten igen står bag forestillingens 
scenografi og kostumer. ”Nøddeknækkeren” handler netop om jul, og derfor var det nærliggende at tale med dronningen om hendes planer for højtiden.

– Jeg ser meget frem til julen, for jeg regner med, at hele min familie kommer. Så det bliver dejligt med alle børnebørnene. Det bliver en god jul, det tror jeg helt bestemt, sagde dronning Margrethe til Ritzau i forbindelse med pressemødet.

Dronning Margrethe fortalte også, at hele familien har planer om at fejre jul på Marselisborg Slot i Aarhus, der ofte har dannet rammen om den kongelige jul. Og mon ikke, at højtiden bliver mindre sorgfuld og nemmere at komme igennem trods savnet af prins Henrik, når hele familien er samlet.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-72604.jpg
Marselisborg i sne
Foto: Aller Media

Nikolai og Felix også med

Sidste år var dronning Margrethe og prinsen alene på Marselisborg i julen, idet både kronprins Frederik og prins Joachim fejrede jul i udlandet med deres familier. Kronprinsfamilien var i Australien, mens prins Joachim og prinsesse Marie var i Frankrig med deres to yngste børn, prins Henrik og prinsesse Athena.

I år vil også prins Felix og prins Nikolai være med på Marselisborg, idet de hvert andet år fejrer jul hos deres far, prins Joachim.

– Jeg tror, vi kommer til at gøre, nøjagtig som vi har gjort i alle årene. Vores julemiddag og den slags skal stadig være det samme med risengrød og gås, og så får vi i vores familie den engelske plum cake, som jeg lærte at kende af min mor (dronning Ingrid, red.), og som jeg er meget glad for, fortalte dronning Margrethe, der altid har serveret risengrød med mandelgave inden julegåsen.

Læs mere om: