KONGELIG JUL: Her ville dronning Ingrid helst fejre jul

Prinsesse Benedikte, prinsesse Margrethe, grev Henri, kong Frederik og dronning Ingrid fotograferet på banegården i Hobro på vej mod jagthytten i Trend i december 1966.

Foto: Polfoto

De danske kongepar har gennem tiden fejret jul mange forskellige steder. Dronning Ingrid og kong Frederik foretrak mere beskedne rammer.

Onsdag, 23. november 2016 - af Pia Meisner

Kongefamiliens jul er gennem tiden blevet fejret mange forskellige steder. 

Da prinsesse Margrethe og prins Henrik i 1968 valgte at holde jul på Marselisborg Slot i Aarhus, valgte de samtidig at bryde med en årelang tradition. For hidtil havde dronning Ingrid og kong Frederiks foretrukne tilholdssted i julen været den kongelige jagthytte i Trend i Nordjylland. 

Familiejul i skoven

Hvert år i december kørte kongen og hans familie med tog til banegården i Hobro og kørte herfra videre til Trend, hvor de nød skovens ro og de mere beskedne rammer i jagthytten.

Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET

Den kongelige jagthytte i Trend.

Billedet øverst er fra december 1966 og viser dronning Ingrid og kong Frederik sammen med det nyforlovede par, prinsesse Margrethe og grev Henri, samt prinsesse Benedikte på vej til jul i Trend. 

Med BILLED-BLADET, der udkommer torsdag den 24. november, får du et flot gemmehæfte med alt om kongefamiliens dejlige juletraditioner gennem tiden.