Torsdag, 17. december 2015 — af Trine Larsen

Dronning Margrethe tog afsked med nær ven

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe, prins Joachim og prinsesse Marie.
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Dronning Margrethe og prins Henrik tog torsdag afsked med én af deres bedste venner, præsten Peter Parkov, som dronningen har kendt siden sin ungdom.

Dronning Margrethe og prins Henrik var afklaret, men sorgfulde, da de torsdag sagde et aller sidste farvel til deres gode, mangeårige ven, præsten Peter Parkov, som ellers var fast gæst hos regentparret i julen på Marseligborg, til påske og under ferierne på Cayx i Frankrig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det skete i Garnisonskirken, hvor også prins Joachim og prinsesse Marie deltog i det, som blev kaldt Peter Parkovs afskedsgudstjeneste.

Siden Peter Parkov i 2009 fik lymfecancer, har han kæmpet en brav kamp og helbredet blev år for år dårligere og dårligere. Peter Parkov var senest på ferie med regentparret i påsken i år på Marseligborg, og selvom bentøjet drillede var optimismen stor og humøret højt til det sidste.

VIDEO: Dronning Margrethe skal arbejde med popstjerne

Vennerne sagde farvel

Alligevel havde Peter Parkov selv i mindste detalje arrangeret sin smukke afsked, som københavns tidligere biskop Erik Normann Svendsen kaldte Peter Parkovs afskedsgudstjeneste.

Peter Parkov døde 9. december, men ønskede ikke at besvære venner og familie med en bisættelse, så hans urne blev nedsat i familiegraven et par dage efter.

Torsdag klokken 12 ringede klokkerne en sidste gang for Peter Parkov og vennerne, med kongefamilien i spidsen, stimlede til mindegudtjeneste for at sige et aller sidste farvel til deres afholdte ven.

Læs reportagen om Peter Parkovs død i BILLED-BLADET nr. 52.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden