Onsdag, 21. juni 2017 — af Trine Larsen

Dronning Margrethe vakte opsigt i Tivoli

Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Dronning Margrethe var onsdag på arbejde i Tivoli, fordi hun og resten af holdet bag succes-balletten "Askepot" får repremiere torsdag den 22. juni kl. 20.

Publikum, der havde sat sig godt til rette foran Pantomimeteatret i Tivoli, fik sig onsdag noget af en overraskelse, da dronning Margrethe pudselig kom og satte sig på en bænk for også at se forestillingen.

Det vakte en del røre og stor opsigt, at Danmarks dronning pludselig sad dér blandt publikum for at se forestillingen "Askepot", som majestæten selv har lavet scenografi og kostumer til.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Anledningen var, at dronningen ville bruge generalprøven på at tjekke, om der var noget, som i sidste øjeblik skulle ændres og justeres, inden der torsdag er repremiere på balletforestillingen.

Balletten "Askepot", som dronningen også arbejdede på sidste år, da den havde urpremiere i Tivoli, blev set af mere end 25.000 publikummer i løbet af sommeren.

Dronning Margrethe tjekkede detaljerne

Dronningen ankom en halv times tid før forestillingen og gik gennem Tivolis hovedindgang til Pantomimeteatret sammen med balletchef Peter Bo Bendixen. Bag scenen tjekkede dronningen de sidste detaljer og sikrede sig, at alt var, som det skulle være.

Et par minutter før tæppet gik, indtog dronning Margrethe sin plads mellem publikum på bænken foran scenen - og dét vakte stor opsigt på rækkerne.

LÆS OGSÅ: Margrethe og Henriks overraskelse: Guldbryllupsfest hjemme i haven

Så meget, at flere af publikummerne i bar benovelse og befippelse ikke fik set så meget af forestillingen, fordi de skulle komme sig over, at Danmarks dronning sad mellem dem og nød forestillingen.

Kort forinden kom dronningen, udstyret med et lille bomuldsnet, hen og fandt sin plads, hvor hun straks hev en mappe op af nettet.

Mappen er fyldt med tegninger og notater, som majestæten kiggede i, inden hun koncentrerede sig om forestillingen, der foruden dronningens farverige kostumer og fantasifulde scenografi også blev skabt med musik af sangerinden Nana Øland Fabricius, bedre kendt som Oh Land.

Hun komponerede sidste år ny musik til balletten, som den verdensberømte russiske koreograf Yuri Possokhov har skabt.

Dronningen var spændt

Men at dømme efter majestætens reaktion og ivrige klapsalver efter genralprøven var hun umiddelbart godt tilfreds og kunne sammen med bl.a. balletchef Peter Bo Bendixen derefter nyde frokost hos Fru Nimb, inden de igen gik bag scenen for at tjekke, om alt er klart til repremieren, som hun overværer torsdag kl. 20 bl.a. sammen med Oh Land.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden