Lørdag, 25. marts 2023 — af Marianne Singer

Dronning Margrethe vender tilbage som regent: Det betyder det for kronprins Frederik

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik.
Foto: Martin Høien
Kronprins Frederik har flittigt støttet op om dronningen både før og efter hendes store rygoperation. Snart vender dronningen stille og roligt tilbage til sin vante rolle som regent.

Kronprins Frederik, 54, har flittigt støttet op om sin mor, dronning Margrethe, 82, siden hun for alvor blev ramt af sine rygproblemer i begyndelsen af februar.

Således tog kronprins Frederik over for sin mor ved en offentlig audiens allerede to dage efter, at hun den 4. februar måtte aflyse en kongelig opgave på Nationalmuseet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Travl tid

Efterfølgende har kronprinsen taget imod ved en lang række offentlige audienser, deltaget i Statsrådet, modtaget nye ambassadører og varetaget rollen som regent - altsammen for at aflaste sin mor.
Derudover deltog kronprins Frederik for første gang i Urparaden ved Den Kongelige Livgarde, hvor han også overrakte "Dronningens Ur" til årets garder.

Og søndag er kronprinsen tilstede ved en bispevielse i Odense Domkirke, en begivenhed, hvor dronningen normalt ville have repræsenteret kongehuset.

Nu vender dronningen tilbage

Torsdag meddelte kongehuset, at dronningen i forbindelse med sin 83- års fødselsdag den 16. april vil genoptage sine funktioner som landets regent efter sin veloverståede rygoperation i februar.

Fortsat støtte

Og hvad betyder det så for kronprins Frederik?

Det ser ud til, at kronprins Frederik stadig kommer til at overtage kongelige opgaver og arrangementer for dronningen, idet kongehuset i sin pressemeddelelse skriver, at der fortsat vil være en række større opgaver, som hun i de kommende måneder ikke kan gennemføre som planlagt.

Dronningens genoptræning går, ifølge kongehuset, godt, men alt tyder på, at hun starter stille og roligt op, måske med opgaver ved skrivebordet på sit kontor, og så overlader de mere fysisk krævende opgaver til kronprinsen.

Til gengæld vil H.M. Dronningen igen være klar til at træde ind i den daglige rolle som regent og påtage sig det ansvarsfulde hverv som statsoverhoved.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden